Volledig scherm
De Nationale Boomfeestdag ter illustratie. © ANP

Waddinxveen wil een boom per huishouden voor betere luchtkwaliteit

Waddinxveen streeft de komende jaren naar 11.500 bomen. ,,Dat is voor elk huishouden één boom”, zegt Martijn Kortleven (PCW). Het is een van de uitkomsten van de raadsvergadering over de programmabegroting 2020-2023. Met een kleine tweeduizend bomen erbij verbetert de luchtkwaliteit, de volksgezondheid en het woongenot, is het idee.

De raad heeft de daad bij het woord gevoegd door bezuinigingen op kinderboerderij Dierendal en kunst- en cultuurstichting Vonk te schrappen. De verhoging van de toeristenbelasting, die nu 50 cent per persoon per overnachting bedraagt, blijft beperkt tot 13 cent. De onroerende zaakbelasting wordt in 2020 verhoogd met de inflatiecorrectie van 1,5 procent. 

Waddinxveen bezuinigt op gemeentelijke gebouwen, het sociaal domein (onder andere jeugdhulp), het programma dat bijstandsgerechtigden aan werk helpt, straten en pleinen, de wijkplatforms en citymarketing. De afvalstoffenheffing stijgt met 66,50 euro per huishouden. De subsidie van 50.000 euro aan het Ondernemingsfonds is  geschrapt. Uit dat fonds worden maatschappelijke activiteiten van bedrijven gefinancierd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda