Volledig scherm
Vrouwe Justitia, foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Waddinxvener (29) betrokken bij dood eigen zoontje van acht weken oud’

Een 29-jarige man uit Waddinxveen is volgens het Openbaar Ministerie (OM) betrokken bij de dood van zijn eigen zoontje, een baby van acht weken oud. De Waddinxvener is daarvoor op 6 november vorig jaar aangehouden door de politie. Sindsdien zit hij vast, zo laat het het OM woensdag weten.

Hoe de verdenking tegen de man precies luidt, kan justitie nog niet zeggen. De baby zou zijn overleden op 16 januari vorig jaar. Een traumahelikopter is toen nog opgeroepen om met spoed ambulancevervoer naar het ziekenhuis te regelen, maar dat mocht niet meer baten. 

Op maandag 11 februari dit jaar moet de Waddinxvener voor het eerst voor de rechter verschijnen. Tijdens deze pro-forma-zitting buigt de rechter zich over verlenging van het voorarrest van de 29-jarige. ,,Dan komt ook de aard van de verdenkingen aan de orde”, zegt een woordvoerder van het OM. ,,Daar kunnen wij nu helaas niet op vooruitlopen.”

Wiegendood 

In het dorp werd al snel gesproken van een wiegendood. Voor het kind en zijn familie werd, onder overweldigende belangstelling vanuit heel Nederland, een uitvaartdienst gehouden in de Sint Victorkerk van de St. Jan de Doper Parochie. 

Advocaat Pieter Hoogendam staat de Waddinxvener bij en kan vooralsnog niet inhoudelijk reageren. 

In samenwerking met indebuurt Gouda