Volledig scherm
Foto ter illustratie. © John Schouten / Beeld Werkt

Waddinxvener krijgt maand cel voor hasjbezit

De Haagse politierechter heeft de 35-jarige Housnie K. uit Waddinxveen veroordeeld tot 6 weken celstraf waarvan 2 weken voorwaardelijk voor het bezit van 47 gram hasj, 2652 gram henneptoppen en verzet tegen zijn aanhouding. De agent die aan de arrestatie een bloedende duim en pijn aan zijn schouder overhield heeft volgens de rechter recht op 150 euro smartengeld.

Op 19 februari zag een politieagent een Audi met hoge snelheid over de Vest in Gouda rijden richting de Mariawal. De agent besloot een controle te houden en volgde K., die uit de Audi kwam, naar een sportschool en wilde hem daar fouilleren. De Waddinxvener rukte zich echter los en rende weg langs het water. Al rennend gooide hij zijn vest en jas van zich en ook een plastic zakje. Toen de achtervolgende agent hem had ingehaald, kreeg K. nog een klap met de wapenstok op zijn dijbeen terwijl hij al gestopt was met rennen. 

Bij de tweede fouillering vond de agent in de broekzak van de Waddinxvener een brokje hasj van 47 gram. In zijn auto werd later nog 2652 gram hennep aangetroffen en bij het dreggen van de sloot een zakje met 530 gram hasj en enkele mobiele telefoons.

Schoonheidsprijs

De officier van justitie zei niet te kunnen bewijzen dat het zakje met hasj van K. was en vroeg op dat punt vrijspraak. De aanhouding van de Waddinxvener verdient volgens de aanklaagster ‘niet de schoonheidsprijs’. Zij zag echter in de hardhandige aanhouding geen aanleiding om haar strafeis te matigen en eiste de zes weken celstraf waarvan twee weken voorwaardelijk die uiteindelijk door de politierechter werden overgenomen. 

De verdachte zegt dat hij wel in de snel rijdende Audi heeft gezeten maar dat deze door iemand anders werd bestuurd. Het geweld dat door de agent werd gebruikt zou vanuit het niets zijn gekomen. Hij heeft zelf ook aangifte gedaan tegen de agent die hem aanhield. ,,Misschien heeft de agent dingen gedaan die niet door de beugel kunnen, maar die heeft u over zichzelf afgeroepen”, zei de politierechter daarover.  De raadsman van K.  kondigde direct na de zitting aan in hoger beroep te gaan tegen het vonnis.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda