Maarten ter Meulen heeft grote bezwaren tegen het verkeerscirculatieplan waarin staat dat je straks niet meer van de Kattensingel naar het Kleiwegplein kan. ,,Om in Haastrecht te komen moet ik een grote omweg gaan maken.''
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten ter Meulen heeft grote bezwaren tegen het verkeerscirculatieplan waarin staat dat je straks niet meer van de Kattensingel naar het Kleiwegplein kan. ,,Om in Haastrecht te komen moet ik een grote omweg gaan maken.'' © Pim Mul

Wat vinden de bewoners van Nieuwe Park van het nieuwe verkeersplan in Gouda?

Het nieuwe verkeersplan voor Gouda verdeelt de wijk Nieuwe Park (nabij het station). Maarten ter Meulen vindt dat hij te veel moet omrijden als hij straks vanaf de Kattensingel het Kleiwegplein niet op kan, maar er zijn ook wijkbewoners die blij zijn met minder verkeer door de buurt.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 2. Moskee Assalam plaatst camera’s, ‘geen extremistisch motief’: vijf vragen over de brandstichting
  PREMIUM

  Moskee Assalam plaatst camera’s, ‘geen extremis­tisch motief’: vijf vragen over de brandstich­ting

  Even dacht het bestuur van Assalam in Gouda dat het einde verhaal zou zijn voor zijn moskee in aanbouw. Hoewel de schade na de recente brandstichting meevalt, maakt Assalam wel meer werk van veiligheid. De verdachte had volgens het Openbaar Ministerie (OM) waarschijnlijk niets extremistisch in de zin. Farid Azarkan (Denk) wil de brand aanstippen in de Kamer. Vijf vragen en antwoorden.

In samenwerking met indebuurt Gouda

 1. Plechtigheden begrafenis prins Philip in volle gang
  Play

  Plechtighe­den begrafenis prins Philip in volle gang

 2. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie