Volledig scherm
Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard waarschuwt voor nep-facturen. © Thinkstock

Waterschap waarschuwt voor nep-facturen

Betaal het niet, dat adviseert het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Het waterschap waarschuwt voor nep-emails die zijn verstuurd door een incassobureau.

In de mail, die afkomstig lijkt van E-LEGAL Incasso Advocaten, wordt gesteld dat de waterschapsbelasting en de rioolheffing niet of niet helemaal is betaald. Gevraagd wordt om het bedrag, dat in de honderden euro's kan lopen, binnen zeven dagen over te maken op een Belgisch rekeningnummer.

De e-mails zijn verstuurd in het gebied waar de Regionale Belasting Groep (RBG) de waterschapsbelastingen voor Schieland en de Krimpenerwaard int. Dat is globaal het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het schap waarschuwt op haar site het bedrag niet te betalen, E-LEGAL is niet de afzender. Bovendien verstuurt de RBG haar aanmaningen altijd zelf. En altijd via de post en dus niet per mail.

Eerder werden ook frauduleuze emails in de Krimpenerwaard en Nieuwkoop verspreid over lokale belastingen uit naam van het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). De gemeenten en het SVHW waarschuwen hiervoor op hun websites. De verzenders dreigen met beslaglegging als de ontvanger niet overgaat tot betaling.

In samenwerking met indebuurt Gouda