Volledig scherm
PREMIUM
Valentijn Eekels in zijn winkel Bordspelers. © Sandra Zeilstra

Weer gedoe in Gouda om vergunning voor spelletjesavonden

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo werkt het bij de meeste spellen, maar niet in het juridische spel tussen Valentijn Eekels en de gemeente Gouda. Althans, dat is het gevoel van de eigenaar van spelletjeswinkel Bordspelers: ,,De gemeente blokkeert mijn initiatief.” 

Quote

We moeten Gouda opnieuw ruim 400 euro betalen voor de aanpassing van één zin

Valentijn Eekels

Gezellig met elkaar een bordspel spelen, nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen onderhouden: dat is wat Eekels voor ogen heeft met zijn bordspellenavonden in de winkel. Nadat in juli 2017 een brief op de mat valt dat de bijeenkomsten met zo’n 30 bordspelers illegaal zijn, vraagt hij een vergunning aan. Eekels: ,,Ik had er nog nooit van gehoord en ik heb contact met zo’n 40 eigenaars van spelletjeswinkels in heel Nederland: niemand heeft ooit zo’n vergunning hoeven aanvragen.”

Maar voor het behoud van de avonden, gaat Eekels overstag. In de vergunning staat echter dat hij geen eten of drinken mag aanbieden aan de spelers. Eekels: ,,En daardoor loopt het aantal belangstellenden nu terug. Een bordspel duurt vaak lang en op een gegeven moment wil je toch iets eten of drinken.” 

In samenwerking met indebuurt Gouda