Volledig scherm
Huize Souburgh in Waddinxveen. © Pim Mul

Wethouder op de bres voor Huize Souburgh in Waddinxveen

Wethouder Henry ten Zijfhoff (PvdA/GroenLinks) voert volgende maand meteen na zijn vakantie gesprekken over de toekomstplannen van Huize Souburgh in Waddinxveen. In reactie op vragen van VVD-raadslid Ellen van Helden zegt hij 'om weer beweging in het dossier te krijgen' daarover afspraken te hebben gemaakt met Zorgpartners Midden-Holland en Woonpartners Midden-Holland.

De drie partijen spraken een jaar geleden af voor de verdere uitwerking van de nieuwbouwplannen van Souburgh aan de Prins Bernhardlaan te zullen samenwerken voor het behoud van verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en dagbesteding, inclusief een gezamenlijke ontmoetings- en recreatieruimte. Het nieuwe Souburgh, waarvoor vijf jaar geleden nog sluiting werd aangekondigd, gaat naar verwachting 48 verpleeghuisplaatsen en 60 zorgappartementen omvatten. Het nieuwe wooncomplex zou er in 2020 moeten staan.

Zorgpartners Midden-Holland heeft tot nu toe nog geen reactie kunnen geven op de vraag van Van Helden dat verder uitstel van herontwikkeling en nieuwbouw niet meer acceptabel is.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda