Volledig scherm
Huize Souburgh in Waddinxveen. © Pim Mul

Wethouder op de bres voor Huize Souburgh in Waddinxveen

Wethouder Henry ten Zijfhoff (PvdA/GroenLinks) voert volgende maand meteen na zijn vakantie gesprekken over de toekomstplannen van Huize Souburgh in Waddinxveen. In reactie op vragen van VVD-raadslid Ellen van Helden zegt hij 'om weer beweging in het dossier te krijgen' daarover afspraken te hebben gemaakt met Zorgpartners Midden-Holland en Woonpartners Midden-Holland.

De drie partijen spraken een jaar geleden af voor de verdere uitwerking van de nieuwbouwplannen van Souburgh aan de Prins Bernhardlaan te zullen samenwerken voor het behoud van verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en dagbesteding, inclusief een gezamenlijke ontmoetings- en recreatieruimte. Het nieuwe Souburgh, waarvoor vijf jaar geleden nog sluiting werd aangekondigd, gaat naar verwachting 48 verpleeghuisplaatsen en 60 zorgappartementen omvatten. Het nieuwe wooncomplex zou er in 2020 moeten staan.

Zorgpartners Midden-Holland heeft tot nu toe nog geen reactie kunnen geven op de vraag van Van Helden dat verder uitstel van herontwikkeling en nieuwbouw niet meer acceptabel is.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

  1. Celstraf geëist tegen Waddinxveense die eigen woning in brand stak

    Celstraf geëist tegen Waddinx­veen­se die eigen woning in brand stak

    ,,Dit had gruwelijk mis kunnen gaan.” Dat zei de Haagse officier van justitie vanochtend over de brand in een woning in de Waddinxveense wijk Zuidplas op 19 maart vorig jaar. Een moeder (33) en haar dochters van 6 en 8 jaar oud moesten daar vanuit de slaapkamer op de eerste verdieping van de woning worden gered door de brandweer. Na eerder ontkend te hebben, bekende de 33-jarige moeder dat zij de brand had aangestoken. Ze had een oververhitte powerbank opzettelijk in aanraking te gebracht met een zeer brandbaar fleecedekentje. De aanklaagster eiste 2,5 jaar celstraf tegen de moeder, die met de brandstichting haar beide dochters en haar buren in gevaar bracht.

In samenwerking met indebuurt Gouda