Volledig scherm
Foto ter illustratie © Koen Suyk

Wijziging aantal buslijnen Waddinxveen uitgesteld tot in de zomer

Bus 382, die nu nog vanuit Boskoop rijdt en straks alleen tussen Waddinxveen en Zoetermeer, wordt nog niet per 1 januari ingekort. Dat zegt wethouder Kirsten Schippers (Weerbaar Waddinxveen).

Zolang het vervoersknooppunt bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer nog niet klaar is blijven deze bus en de lijnen 175, 177 en 186 nog tot de zomer ongewijzigd.

Waddinxveense buspassagiers naar Den Haag zullen na de verandering wel bij het nieuwe station extra moeten overstappen en zijn ook nog eens duurder uit als ze zouden besluiten voortaan de trein te pakken zolang de NS het regioabonnement nog niet hebben ingevoerd.

Omslachtig

Het gaan inkorten van buslijn 382 is volgens vervoerder Arriva min of min al aangekondigd in het vervoerplan voor dit jaar. Daarbij komt dat ook het aantal reizigers vanaf station Boskoop via Waddinxveen voor deze parallelle verbinding met het spoor flink is teruggelopen.

,,Vanwege betere treinverbindingen verdwijnen buslijnen, lopen anders of worden langer en omslachtiger”, vindt Sylvia Vink-Vermeulen (Weerbaar Waddinxveen). ,,Het wordt straks sneller en goedkoper met de auto.”

Volgens Kirsten Schippers blijft in het nieuwe vervoerplan het aanbod voor werkforensen redelijk hetzelfde, ondanks de aanpassing van diverse busroutes in het gebied tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam. Er is voorts sprake van een uitgebreidere dienstregeling in de daluren ‘s avonds en in het weekeinde, al houdt ze wel zorgen over minder buslijnen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda