Volledig scherm
Gouda, Qualid El Aarrassi en Jelle van der Poel, de organisatoren van The House Fabrique Festival op GOUDasfalt. © Sandra Zeilstra

‘Wind uit zuiden schuldig aan geluidsoverlast van festival in Gouda’

Dat de muziek van The House Fabrique Festival op GOUDasfalt afgelopen zaterdag in heel Gouda te horen was, is niet te wijten aan het opendraaien van de volumeknop. ,,We hebben ons gehouden aan het geluidsplan”, zegt Jelle van der Poel die het festival samen met Qualid El Aarrassi organiseerde. ,,Het had te maken met de wind. Die kwam uit het zuiden.”

,,De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft constant metingen verricht”, vervolgt hij. ,,Slechts op één moment kwamen we boven de norm uit. Toen hebben we direct afgeschaald.” 

De dreunende beats vanaf GOUDasfalt konden zaterdag op veel reacties van Gouwenaars rekenen. Waar de één zich ergerde, liet de ander weten blij te zijn dat jongeren hun eigen feest hadden. 

Ook de Goudse weerman Jan Willem de Wit heeft het feestje gehoord. Hij onderschrijft de theorie van Van der Poel. ,,De wind kwam uit het zuidoosten tot zuiden”, zegt hij. ,,Dan zijn er vaker klachten.  Bijvoorbeeld ook over het geluid van treinen. Afgelopen zaterdag voerde de wind de muziek vanaf de Gouderakse Dijk mee de stad in. Dat het tot aan Reeuwijk te horen was, is goed mogelijk.” 

De Omgevingsdienst Midden-Holland kon nog niet reageren. 

In samenwerking met indebuurt Gouda