Volledig scherm
De winkeliers van de Luifelbaan in Waddinxveen-Noord zijn woedend over de winkelvisie van de gemeente dat hun buurtwinkelcentrum geen toekomst zou hebben. © Rianne den Balvert

Winkeliers in oudere centra Waddinxveen mogen toch uitbreiden

Winkeliers in de kleine oudere winkelcentra aan de Dorpstraat en Ieplaan komen toch in aanmerking voor een eventuele uitbreiding in het overbewinkelde Waddinxveen.

Een raadsmeerderheid heeft dat, met de stemmen van D66 en PvdA/GroenLinks tegen, besloten. Daarmee wordt afgeweken van de nieuwe winkelvisie waarin staat dat er buiten het winkelhart Gouweplein geen winkelmeters mogen bijkomen.

Voor de toegestane uitbreidingen geldt dan wel dat het om ondernemers moet gaan die al een winkel hebben en dat daarvoor bij de gemeente een verzoek wordt ingediend.

,,Succesvolle ondernemers moeten kunnen ondernemen”, verdedigt Andrea Bakhuizen-van der Ploeg (VVD) de wijziging. Dat vindt ook Albert Kerssies (PCW). ,,Winkeliers moeten die ruimte onder bepaalde voorwaarden kunnen houden.”

Wat de onzekere toekomst van de Luifelbaan betreft hoopt Juliette Brandenburg-Verwer (D66) dat vastgoedeigenaar Metterwoon spoedig in beweging komt voor een ingrijpende opknapbeurt of omzetting in wonen of dienstverlening. Voor de VVD is een besluit over het voortbestaan van de Luifelbaan uiteindelijk onontkoombaar.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda