Within Temptation bestormt de hitlijsten

De successen stapelen zich op voor de gothic-rock band Within Temptation. Het nieuwe album ‘Resist’ scoort hoge ogen in de internationale hitlijsten dankzij de ‘onvoorwaardelijke steun’ van de fans, aldus de Waddinxveense band.

In Nederland, België en Zwitserland staat ‘Resist’ op de tweede plaats in de charts. In Duitsland voert Within Temptation voor het eerst in de geschiedenis van de band de hitlijst aan. Ook heeft de band de eerste plek veroverd in de wereldwijde iTunes Charts.

Succes is er verder in de Verenigde Staten met top-10 plekken in de Billboard-charts. In Frankrijk en Zweden moet de Waddinxveense band genoegen nemen met de elfde plaats; in het Verenigd Koninkrijk pakt het nieuwe album de 15e plaats, maar in Finland is er zelfs een vierde plaats voor ‘Resist’.

Tournee

In Australië staat het nieuwe album op plek 13. Over die laatste prestatie is de band aangenaam verrast. ,,We hebben nog nooit in Australië gespeeld. Kun je nagaan.’'

Within Temptation boekte begin deze eeuw voor het eerst succes. Onverwachts werd het nummer ‘Ice Queen’ van het album ‘Mother Earth’ een grote hit. De band is het verleden niet vergeten getuige het feit dat deze maand een vinyl-versie van ‘Mother Earth’ is verschenen.

Eind februari begint Within Temptation aan een tournee door Noord-Amerika. In de zomermaanden trekt de band vervolgens door Europa.

Volledig scherm
Voor het eerste in de geschiedenis van de Nederlandse band staat Within Temptation op nummer 1 in de Duitse hitlijst. © ANP Kippa

In samenwerking met indebuurt Gouda