Volledig scherm
woningbrand aan de Johannes Poststraat in Gouda © Remco F. Gerritsen

Woning in Gouda volledig uitgebrand, oorzaak vuurzee onbekend

UpdateIn een woning aan de Johannes Poststraat heeft vanmiddag een grote brand gewoed. De woning is daarbij volledig uitgebrand. De bewoners waren niet thuis, maar zijn op de hoogte gesteld. 

De brand in de flatwoning in de wijk Oosterwei ontstond rond 14.00 uur om nog onbekende reden. De brandweer schaalde op naar een ‘grote brand’ en liet extra (blus)voertuigen met spoed komen om te assisteren. In totaal moesten er vijf brandweerwagens aan te pas komen. 

Door de hitte van de vlammen barstte uiteindelijk het raam. ,,Ik zag grote rookwolken en er sloegen grote vlammen uit het raam'', vertelt een omwonende. ,,Het vuur kwam tot aan de woning erboven. Een oplettende buurvrouw zag de brand en heeft meteen bij alle buren aangebeld. Tegen de tijd dat de brandweer kwam, stonden de meeste mensen al buiten.”

Afgeraden

Hoewel de brand volgens omstanders binnen tien minuten was geblust, is de schade groot. De woning is volledig uitgebrand. Ook de woning erboven heeft roet- en rookschade. ,,Het wordt de eigenaren van het appartement erboven afgeraden om er vandaag al in te gaan'', zegt brandweerwoordvoerder Ingrid Gort. ,,Gelukkig is de brand niet overgeslagen naar andere appartementen.” 

Over de oorzaak is nog niets bekend. De bewoners waren niet thuis, maar is, net als de woningbouwvereniging en de verzekeringsmaatschappij, ingelicht. Omwonenden mogen intussen hun woning weer in. 

De brandweer heeft een kat uit het vuur kunnen redden. ,,Het dier is gereanimeerd en door de dierenambulance meegenomen”, laat Gort weten. 

De brand is inmiddels gedoofd en het gebied is niet meer afgezet.

In samenwerking met indebuurt Gouda