Hennepkwekerij in Gouda
Volledig scherm
Hennepkwekerij in Gouda © Stadstoezicht Gouda

Woning in Oosterwei half jaar dicht na vondst van 112 hennepplanten

UpdateEen woning aan de Vrijheidslaan in Oosterwei in Gouda is sinds donderdag gesloten en verzegeld na het aantreffen van een hennepkwekerij. Het komende half jaar gaat de woning daarom op slot.

Daartoe heeft burgemeester Mirjam Salet opdracht gegeven. Op 21 januari 2019 doorzochten agenten de woning. De politie trof 112 moederplanten en 2678 hennepstekken aan. Daaruit trok de politie de conclusie dat de woning in zijn geheel werd gebruikt als hennepkwekerij.

Woensdag 20 maart besloot Salet om de woning te sluiten. Dat moet voorkomen dat het huis na de ontruiming weer wordt gebruikt als kwekerij. ,,De teelt van hennep heeft een aanzuigende werking van criminaliteit en de overlast die daarmee gepaard gaat. De woningsluiting moet de rust in de omgeving van de woning herstellen”, aldus Salet. 

De eigenaar had de woning verhuurd, maar dus niet zonder risico. De ravage van de kwekerij is groot, aldus Stadstoezicht Gouda. De eigenaar moet voor de kosten opdraaien. Betreden van de woning is strafbaar.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Gouda