Gouwenaar Wouter Huitzing
Volledig scherm
PREMIUM
Gouwenaar Wouter Huitzing © Pim Mul

Wouter Huitzing finisht Pieterpad net onder de honderd uur

Enkele minuten geleden is Wouter Huitzing uit Gouda aangekomen op het eindpunt van het Pieterpad in Maastricht. Hij liep/rende het pad van 498 kilometer in 98,5 uur. Met deze prestatie heeft de trailrunner uit Gouda een record gezet op het wandelpad. Niemand deed dit eerder.

Quote

Stroopwa­fels, daar ga je goed op

Wouter Huitzing

Om zoveel kilometer in zo een korte tijd te kunnen afleggen was er weinig tijd voor pauzes of slaap. Zijn eerste uren slaap pakte hij pas in Vorden, 31 uur na de start op vrijdagochtend in Pieterburen. Hij liep dag en nacht door, soms alleen en vaak vergezeld door trailrunners die afreisden naar het pad om hem een hart onder de riem te steken. Zeker ’s nachts had hij de steun hard nodig, vertelde hij zondag tijdens zijn etappe van Laren naar Vorden. 

,,Mentaal dieptepuntje, tempo lag eruit waardoor ik het koud kreeg en geen trek meer had. Moest wel eten maar lukte niet meer. ’s Nachts is zwaar, dan moet je echt proberen wakker te blijven. Het is overleven.” Hoewel hij het grootste deel van het traject wilde rennen, vraten de kilometers letterlijk zijn voeten op. Geveld door blaren en stijve spieren wisselde hij het rennen af met speedhiken (snel wandelen met stokken). 

In samenwerking met indebuurt Gouda