Volledig scherm
Leerlingen van de Goudse Plaswijckschool bezorgen zelfgemaakte kaarten bij bewoners van verpleeghuis Prinsenhof. © stichting Present

Zelfgemaakte kerstkaarten voor bewoners verpleeghuis

Leerlingen van de Goudse Plaswijckschool hebben deze week kerstkaarten gemaakt en overhandigd aan de bewoners van het verpleeghuis Prinsenhof.

Het was de eerste vorm van samenwerking van de Goudse basisschool met de stichting Present, die volgend jaar een vervolg krijgt. Present zet zich in voor ouderen en anderen die aandacht en hulp kunnen gebruiken en doet daarbij een beroep op vrijwilligers.

De stichting heeft een methode ontwikkeld om leerlingen vertrouwd te maken met vrijwilligerswerk en voor hen onbekende groepen in de samenleving. Coördinator Annet Perdijk van Present in Gouda: ,,We willen kinderen leren dat het leuk en zinvol is om iets voor een ander te doen. De eerste actie op de Plaswijckschool was het maken van kerstkaarten voor ouderen. Er zijn heel veel kaarten gemaakt met mooie en warme teksten, bemoedigende woorden en kleurrijke tekeningen. Die zijn door vijf leerlingen bezorgd bij de bewoners van Prinsenhof. Wat genoten de ouderen van de extra aandacht en de mooie kaarten!’’

Volgens Perdijk hebben alle klassen meegedaan en gaat de basisschool ook volgend jaar schoolbreed aan de slag met het project onder anderen te helpen of een hart onder de riem te steken.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda