Volledig scherm
Grote vreugde bij de spelers van CAS-CRM/ZVH. © Orange Pictures

Zevenhuizense volleyballers terug in de eredivisie

RegiosportCAS-CRM/ZVH is terug in de eredivisie. In een zinderende wedstrijd versloegen de Zevenhuizense volleyballers in een afgeladen Dorpshuis Swanla koploper Zalsman/Reflex met 3-1 (25-17, 25-21, 23-25 en 25-18). Dat was precies voldoende om de titel te grijpen.

ZVH eindigde één punt boven de club die vrijwel het hele seizoen de topdivisie domineerde. Dat zorgde uiteraard voor hossende spelers, uitzinnige supporters en overvloedige champagne. ‘We are the champions’ klonk er in de sporthal.

Quote

Hier werk je met de voltallige groep een heel seizoen voor

Jan-Jaap van Schuylenburg

Uitblinker Chris van Mullem bekende dat de laatste punten hem kippenvel bezorgden. ,,Deze sfeer heb ik nooit eerder meegemaakt”, zei de passer/loper van ZVH. ,,Je voelde dat de wedstrijd naar een climax werd getild. Het publiek schreeuwde ons naar het kampioenschap. Het is fantastisch dat we dit op eigen kracht tot stand hebben gebracht. Twee jaar geleden kwamen na loting in de eredivisie. Daar lag geen bijzondere prestatie aan ten grondslag. Nu we dit hebben afgedwongen, moeten we bewijzen dat we bij de beste clubs van Nederland horen.”

Trainer/coach Kristian van der Wel zag tot grote tevredenheid dat zijn plan vrijwel tot in de puntjes werd uitgevoerd. ,,Reflex mocht geen grip op de wedstrijd krijgen en dat lukt alleen door servicedruk. We hadden daarbij de mazzel dat de beste passer/loper bij de tegenstander ontbrak vanwege een blessure. Zijn gemis hebben we pijnlijk blootgelegd. Reflex trachtte dat door improvisatie en kracht te compenseren, maar daar had onze blokkering steeds goed zicht op. We zijn gewaagd aan elkaar. Vooraf waren de kansen ongeveer gelijk. Reflex maakte de laatste tijd echter een mindere periode door en liet punten liggen. Wij zijn na de overwinning op Inter Rijswijk steeds beter gaan spelen. met de titel als beloning.”

Spelverdeler Timothy Scheffers sprak van een ‘perfecte wedstrijd’. ,,We hebben het alleen nog spannender gemaakt voor onze supporters door de derde set te verliezen. Het was even wat minder door enkele misverstanden met de middenaanval. Toen kreeg Reflex weer even hoop en dan zie je dat ze door hun routine kunnen toeslaan. Gelukkig pakten we het in de vierde set goed op en toonden vastberadenheid.”

Versterking

,,We hebben het waargemaakt”, brulde Jan-Jaap van Schuylenburg. Hij bleef een groot gedeelte van de wedstrijd aan de kant, omdat Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente hun taken prima uitvoerden. ,,Hier werk je met de voltallige groep een heel seizoen voor. Dit is een formidabele collectieve prestatie.”

Volgens assistent-trainer Ronald Kooijman, die zelf in de jaren negentig met ZVH landskampioen werd en de nationale beker pakte, kan de selectie nog flinke stappen maken. ,,De jonge spelers zitten nog lang niet aan hun plafond. Die ontwikkeling krijgt straks extra prikkels door deze promotie naar de eredivisie. Hun leerschool wordt moeilijker, maar dat is alleen maar een voordeel als ze verder willen reiken.”

ZVH houdt de huidige selectie bijeen. Alleen Tristan Keijzer haakt af. Passer/loper Cain van Hal (23) komt over van VCN/Capelle. Coach Van der Wel heeft nog een versterking op het oog, maar kon daar zaterdagavond geen duidelijkheid over geven. Bovendien had hij na alle hectiek geen stem meer over.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda