Gouwenaar Wim van den IJssel bij de enorme stapel boeken die hij heeft gelezen over kanker, gezondheid, voeding en leefstijl.
Volledig scherm
PREMIUM
Gouwenaar Wim van den IJssel bij de enorme stapel boeken die hij heeft gelezen over kanker, gezondheid, voeding en leefstijl. © Sandra Zeilstra

Zo kwam Wim (73) voor de derde keer kanker te boven, maar zijn chirurg twijfelt aan methode

Het nieuws dat Nederlanders veel vaker kanker hebben dan andere inwoners van de Europese Unie kwam vorige week als een mokerslag aan bij Gouwenaar Wim van den IJssel (74). Hij had zelf drie keer kanker in korte tijd, maar gelooft dat een radicale omslag in zijn leven zijn redding was. Nu geeft hij lezingen over zijn manier van leven. Ook al gelooft zijn chirurg er nog steeds niet veel van.

 1. Het moederhart van Veronique (52) brak, dus zamelt ze honderden slaapzakken in voor vluchtelingen
  Play
  PREMIUM
  video

  Het moederhart van Veronique (52) brak, dus zamelt ze honderden slaapzak­ken in voor vluchtelin­gen

  Het moederhart van Veronique Prins (52, twee kinderen van in de twintig) uit Moordrecht brak toen ze de ellende zag op Lesbos, waar vluchtelingenkamp Moria afbrandde en kinderen op straat slapen. ,,Mensen met stropdassen zeggen: ‘Hadden ze maar thuis moeten blijven’. Maar daarmee zijn ze niet geholpen.” Dus zamelt ze slaapzakken in. Stilletjes aan hoopt Prins er donderdag duizend te hebben.