Volledig scherm
Zotte Zaterdag in 2018. © Sandra Zeilstra

Zotte Zaterdag op Gouds lijstje van topevenementen

Zotte Zaterdag wordt wat b en w van Gouda betreft toegevoegd aan het lijstje ster-evenementen in de stad. Gouda bij Kaarslicht, de kaasmarkten en Oranjenacht krijgen structureel meer geld.

Dat staat in het nieuwe evenementenbeleid, dat nog wel door de gemeenteraad moet worden goedgekeurd. Ster-evenementen zijn de belangrijkste feesten in de stad.

Zotte Zaterdag wordt jaarlijks op de eerste zaterdag van de herfstvakantie gehouden en is een feest met een middeleeuws karakter. Volgens b en w bereidt het de stad goed voor op de viering van 750 jaar stadsrechten in 2022.

Plaatsing op het lijstje ster-evenementen is ook voor de organisatie goed nieuws. Het betekent dat Zotte Zaterdag jaarlijks 10.000 euro subsidie krijgt.

Verbinding

De bijdrage voor de kaasmarkten gaat omhoog van 80.000 naar 120.000 euro per jaar, maar er komen niet meer markten. Wethouder Thierry van Vugt (D66): ,,We moeten realistisch zijn. Om genoeg vrijwilligers te krijgen voor nog meer markten, dat is moeilijk te regelen. Die 21 is dus voorlopig een maximum. We zijn blij als die goed zijn te organiseren.’’ Gouda bij Kaarslicht krijgt er 5.000 euro bij. Volgens b en w is het van belang dat de organisatie zorgt voor een goede verbinding van festiviteiten tussen het NS-station en de Markt. De subsidie voor Oranjenacht gaat naar 25.000 euro. Dat bedrag kreeg de organisatie dit jaar al, maar nu is het volgens Van Vugt structureel geworden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda