Volledig scherm
Het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas. © Frank de Roo

Zuidplas neemt vrijwilligers mee uit eten

De gemeente Zuidplas nodigt driehonderd vrijwilligers uit Moordrecht, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen uit voor een etentje. Op die manier wil de gemeente haar waardering uitdrukken voor de inzet van vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn volgens de gemeente Zuidplas onmisbaar voor een bruisende en leefbare samenleving en dat kan niet genoeg worden gewaardeerd. Tot enkele jaren geleden organiseerde de gemeente daarom een Vrijwilligersdag. Daarvoor in de plaats is dit etentje gekomen. In 2017 gebeurde dat voor het eerst. De reacties waren postief en daarom komt er nu een tweede editie. Driehonderd vrijwilligers krijgen in december dit jaar opnieuw een Live Cooking-buffet aangeboden. 

Ze kunnen zich daar tot 17 oktober aanmelden bij de gemeente Zuidplas of telefonisch (tel. 06-39882659). Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld en wie niet kan worden geplaatst ontvangt daarvan bericht en komt op een reservelijst. Vrijwilligers wordt gevraagd zich persoonlijk aan te melden, dus één naam per aanmelding. Op woensdagavond 4 december en donderdagavond 5 december is het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel afgehuurd voor deze geste van de gemeente. De avond duurt van 18.30 tot 22.00 uur.

De organisatie van twee avonden in het restaurant van het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel is in handen van het Vrijwilligers Informatie Punt.

In samenwerking met indebuurt Gouda