Zware onweersbuien trekken over Groene Hart

Stevige onweersbuien trekken over het Groene Hart. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de stevige buien, die mogelijk met hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd gepaard gaan. Vanwege het overtrekkende onweer werden de ochtendraces van de wereldbeker roeien op de roeibaan in Zevenhuizen uitgesteld.

De wereldtop komt dit weekeinde naar roeiwedstrijden op de Willem-Alexanderbaan. De wedstrijden die deze ochtend plaats zouden vinden op de baan in Zevenhuizen waren uitgesteld tot nader bericht. De wedstrijd werd halverwege de middag hervat in aangepaste vorm. De wedstrijdorganisatie heeft een nieuw, herziend tijdschema voor de rest van de dag gemaakt.

Uit de buien kan vandaag een hoop regen vallen. In een uur tijd kan er twintig tot dertig millimeter neerkomen. Ook komen windstoten voor van rond de 60 kilometer per uur. 

Vanochtend was de zon soms te zien, maar bewolking heeft inmiddels de overhand. Er trekken buien over het land en die worden talrijker, vooral in het binnenland. Er is kans op onweer, windstoten en lokaal veel water. Ook op de weg is het oppassen geblazen, zo waarschuwt de ANWB. In het Groene Hart wordt het vanmiddag al droog, vanavond overal.

Volledig scherm
© ANP

Enkele verdwaalde bui

Morgen wisselen wolken en zon elkaar af, ook kan er nog een enkele verdwaalde bui vallen. ,,Met een middagtemperatuur van 19 graden in de Kop van Noord Holland tot 21 in het zuidoosten van het land is het vrij fris zomerweer”, aldus meteoroloog Diana Woei van Weerplaza. 

Zondag blijft de matige noordelijke wind koele lucht met wolkenvelden aanvoeren. Het wordt zelfs nog iets frisser dan morgen met in het noorden hooguit 17 graden als maximumtemperatuur. In Limburg en het oosten van het land kan het kwik in de middag nog wel naar 20 of 21 graden stijgen.

Geleidelijk warmer

Volgende week blijft het nog aan de frisse kant. Wel blijft het in de eerste helft van de week droog, maar nog steeds trekken wolkenvelden van noord naar zuid over ons land. De zuidelijke provincies krijgen de meeste zonuren. Op woensdag beleven we wel overal in het land een warme dag met maxima van 21 tot 24 graden.

In de tweede helft van de week krijgen we meer warme dagen maar wordt het wel wisselvallig met soms een paar buien. 

In samenwerking met indebuurt Gouda