Volledig scherm
Ter illustratie: archieffoto zwembad De Sniep. © Frank de Roo

Zwembad De Sniep weer geheel in handen van gemeente Waddinxveen

Het beheer en de exploitatie van het Gouwebad De Sniep in Waddinxveen is weer in handen van de gemeente. De beheercommissie, die bestond uit lokale ondernemers als Arie Boonstoppel en Rob den Boer, heeft van B en W een bedankbrief gekregen voor hun inzet.

De commissieleden hadden al eerder besloten hun functie op te zeggen om daarmee ruimte te maken voor nieuw sportbeleid, waarin een zelfstandig extern bedrijfsonderdeel niet meer paste. Voor de nieuw gekozen vorm van interne verzelfstandiging is een bedrijfsplan opgesteld. Voor het in het raadhuis gevestigde sportbedrijf worden nu alle budgetten voor het beheer, de exploitatie en de verhuur van het zwembad bij elkaar gevoegd.

Het sportbedrijf van de gemeente gaat het loket vormen voor sportverenigingen, burgers, scholen en bedrijven uit het Gouwe­dorp en de regio die vragen hebben over het gebruik van de gemeentelijke sportvoorzieningen en de daar aangeboden activiteiten.

Klimaatneutraal

Het Gouwebad De Sniep bevindt zich sinds 1969 in het sportpark. Het was toen nog niet overdekt. Daar kwam in 1973 een overdekt 25 meterbad bij. Een ingrijpende verbouwing vond plaats in 1990, gevolgd door een totale renovatie in 2011, waarna De Sniep beschikte over zeven baden. Het gebouw is vorig jaar opnieuw onder handen genomen en klimaatneutraal gemaakt.

De gemeente verwacht dat het huidige complex het na alle ingrijpende verbeteringen weer tot 2030 kan volhouden. Tegen die tijd zal de raad moeten besluiten over nieuwbouw of opnieuw renovatie van het zwembad. De kosten van een modern 25 meterbad worden geraamd op 9,4 miljoen euro.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda