Volledig scherm
Tiny House in Schoonhoven © Airbnb

Bijzondere Airbnb's in het Groene Hart

Voor een bijzondere overnachting in een Airbnb hoef je niet naar Mexico, Amerika of Japan. In het Groene Hart zijn genoeg plekjes te vinden voor een onvergetelijke slaapervaring.

Aan de Lek in Schoonhoven staat deze tiny surf house, een soort caravan. Je slaapt er voor 105 euro per nacht. Er kunnen vier gasten in, want er zijn vier bedden verdeeld over twee slaapkamers. 

Volledig scherm
Tiny House in Schoonhoven © Airbnb

In Woerden kan je voor 67 euro per nacht slapen in een KIP-caravan. Op de fiets (gratis te leen) kunnen bezoekers het Groene Hart ontdekken, met plaatsjes als Kamerik, Linschoten en Oudewater. Er kunnen twee gasten in de caravan. 

Volledig scherm
De caravan. © Airbnb

Gouda kaasstad! En dat merk je in deze Airbnb in Oudewater, want daar kan je slapen in een oude kaasboerderij waar echte Goudse kaas wordt gemaakt. Het gebouw komt uit 1847. In de studio kunnen twee mensen slapen. Het kost 90 euro per nacht.

Volledig scherm
Oudewater © Airbnb

In Haastrecht staat dit huisje op wielen. Er kunnen twee gasten slapen, en het kost 85 euro per nacht. Daarvoor slaap je in een bedstee  én heb je een vaatwasser. Dat kan het hele jaar door!

Volledig scherm
Luxe buitenhuisje op wielen in Haastrecht © Airbnb

Voor 62 euro per nacht kan je slapen in een hooiberghut op een melkboerderij in Zwammerdam. Er past een heel gezin in, want er zijn vijf bedden. Gasten mogen helpen met de kalfjes. 

Volledig scherm
Slapen in de hooiberg © Airbnb