‘Bloedmaan geweldig gezicht aan de hemel’

foto's groene hartWie bijtijds uit de veren was, kon een bloedrode maan aan de hemel zien. Volgens meteorologen waren de weersomstandigheden gunstig: koud en helder weer. Daardoor was het spektakel op veel plekken waar te nemen. Ook mensen in het Groene Hart namen het fraaie fenomeen waar.

Hobbyfotograaf Remco Gerritsen uit Gouda was speciaal om 04.00 uur opgestaan en maakte foto's van de maan boven de Reeuwijkse Plassen. ,,Een geweldig gezicht. Tussen 05.41 tot 06.44 uur was de maan volledig verduisterd, dus het hoogtepunt is net geweest. Wie naar het westen kijkt, kan het nog een beetje waarnemen.” Ook andere streekgenoten genoten van het tafereel aan de hemel.

Volledig scherm
De bloedmaan gezien vanaf de Reeuwijkse Plassen © Remco Gerritsen
Volledig scherm
De bloedmaan boven de Reeuwijkse Plas © Remco Gerritsen
Volledig scherm
De bloedmaan boven Woerden © 112mediaUtrecht
Volledig scherm
De maan met daaronder de zonsopgang © Remco Gerritsen
Volledig scherm
Stefanie Peijnenburg fotografeerde de bloedmaan vanuit Nieuwkoop © Stefanie Peijnenburg
 1. Johan Derksen neemt het op voor Argon-trainer na racistische uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’
  Video

  Johan Derksen neemt het op voor Ar­gon-trai­ner na racisti­sche uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’

  Johan Derksen heeft het vanavond opgenomen voor Argon-trainer Ron van Niekerk, nadat de voltallige spelersgroep van de Mijdrechtse eersteklasser besloot niet met hem door te willen gaan na racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd. ,,Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen in het programma Veronica Inside.
 2. Volledige spelersgroep Argon wil niet verder met trainer na racistische uitlatingen
  PREMIUM

  Volledige spelers­groep Argon wil niet verder met trainer na racisti­sche uitlatin­gen

  De volledige spelersgroep van Argon heeft besloten niet door te willen gaan met trainer Ron van Niekerk. De reden hiervoor zijn racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd tegen de Amsterdamse club WV-HEDW afgelopen weekeinde. ‘Ga je wassen, zwarte lul’ zou een van de dingen zijn die de trainer heeft gezegd. De overgebleven spelers van de zaterdag-eersteklasser zijn met elkaar in gesprek gegaan en maakten vervolgens bij de technische commissie van de Mijdrechtse club bekend achter de zeven eerder gestopte spelers te staan.