Volledig scherm
Linda Bouwens (links) en Annouk van der Weijden gaan de strijd met elkaar aan in Zweden © Fika Challenge

Clash tussen oud-schaatsers Annouk en Linda in Zweden

De voormalig schaatsers Annouk van der Weijden uit Nieuwveen en Linda Bouwens uit Gouda zijn in het Zweedse Luleå om elkaar te bestrijden tijdens de zogeheten Fika Challenge.

Op dit natuurijsevenement in het Zweeds Lapland, dat deze week plaats heeft, staan onder meer drie schaatsmarathons en een toertocht op de rol. De twee bekende oud-schaatsers moeten met hun onderlinge duel het evenement onder de aandacht brengen. Ze zullen deze week in Zweden meerdere wintersportdisciplines tegen elkaar uitoefenen, waarvan de resultaten via video’s op Facebook en Instagram worden verspreid.

Taai

Van der Weijden verwacht een pittige strijd, zegt ze op SchaatsenLulea.nl. ,,Ik hou van alle wintersporten en vind het super leuk om te doen. Of ik ook in alles even goed ben is nog maar de vraag. Sommige onderdelen zullen totaal nieuw voor mij zijn, maar juist daarom een mooie uitdaging! Het wordt vast en zeker een prachtige week met hele mooie challenges tussen Linda en mij.”

De Goudse Bouwens ziet op haar beurt kansen om te winnen. ,,Annouk is zeer strijdlustig en taai, maar ik denk dat ik momenteel in een betere sportconditie verkeer en daarmee mijn winst ga pakken.”