Volledig scherm
Dion Gerritsen maakte zijn rentree. © Orange Pictures

Dion Gerritsen direct trefzeker na ruim jaar blessureleed

Dion Gerritsen heeft zaterdag zijn rentree in het eerste elftal van Montfoort gevierd met een doelpunt. De aanvallend ingestelde middenvelder stond sinds eind 2017 aan de kant met een kruisbandblessure. 

Eind 2018 maakte hij al deel uit van de selectie van de zaterdag-eersteklasser, maar speelminuten kreeg hij toen niet. Zaterdag stond hij in de basis tijdens het oefenduel met NSC, koploper van 1D. Gerritsen beleefde een fraaie rentree, want al na vier minuten maakte hij de 1-0 in de wedstrijd die eindigde in 3-3. Marck van Baal (2-0) en Bart Roelofs (3-1) scoorden ook voor de thuisploeg.

Hoofdklasser Jodan Boys en eersteklasser ARC hielden elkaar in Gouda in evenwicht: 2-2. Fanny Waandels zette Jodan Boys voor rust tweemaal op voorsprong. Lionel Frederik en Luuk Samsom, vlak voor tijd, zorgden voor de Alphense treffers. Eersteklasser Sportlust'46 oefende in Woerden tegen Forum Sport, ook zaterdag-eersteklasser. De thuisploeg zegevierde met 4-2. Mark van der Weijden en Rick Wils scoorden beiden tweemaal.

Goede start

SCH'44 begon het uitduel met zaterdag-hoofdklasser FC 's-Gravenzande uitstekend en kwam al snel op een 0-2 voorsprong. De bezoekende zondag-tweedeklasser uit Harmelen moest uiteindelijk toch met ruime cijfers buigen: 5-2.

Zaterdag-derdeklasser Zwammerdam ontving de reserves van Argon. De bezoekers uit Mijdrecht trokken aan het langste eind: 1-2. Reijer Peters scoorde voor de thuisploeg. Zondag-hoofdklasser Alphense Boys bezocht zaterdag-eersteklasser Deltasport. De Alphenaren hadden weinig moeite met de thuisploeg uit Vlaardingen: 2-4. De zaterdagtak van Alphense Boys ging op bezoek bij VEP, net als de Alphenaren vierdeklasser. In Woerden werd het een ruime zege: 0-5. Bij rust stond het al 0-3 voor de gasten, die na de pauze iets gas terugnamen en nog 'slechts' tweemaal scoorden.

De Goudse zondag-eersteklasser Olympia ging op bezoek bij zondag-tweedeklasser Cluzona uit Wouw. In Noord-Brabant kende de ploeg van trainer Tom Rietberg weinig problemen met de opponent. De Gouwenaars zegevierden met 1-3. Zaterdag-vierdeklasser Floreant ontving Gouda, ook vierdeklasser. De thuisploeg uit Boskoop kwam op een 2-0 voorsprong, maar ging alsnog onderuit: 2-3.

Groene Hart