Drukte bij de caravanstallingen voor het Pinksterweekend

VideoMet Pinksteren voor de deur is het druk bij de caravanstallingen in het Groene Hart. Met het zomerse weer in het verschiet, trekken de liefhebbers erop uit met camper, vouwwagen of caravan. De allergrootste zomerdrukte moet echter nog komen: de week voor de bouwvak.

Acht caravans, twee boten op trailers en twee vouwwagens staan donderdagmorgen om 9.00 uur op het terrein van de stalling aan de Staringlaan in Waddinxveen, een van de grootste in het Groene Hart. Gereed om aangehaakt te worden door hun eigenaar.

Beheerder Joop Vergeer heeft ze allemaal eerder met zijn mover uit de grote stalling gereden. Hij was vroeger zelf eigenaar van de stalling. Toen was die echter nog ondergebracht in oude kassen aan de Bloemendaalseweg.

Hutjemutje

Drie jaar geleden moest het bedrijf van Vergeer wijken voor groen. Op dat moment verkocht hij zijn stalling en werd hij beheerder. Vrijwel alle klanten nam hij mee naar zijn nieuwe werkgever aan de Staringlaan.

Totaal moet Vergeer vandaag 25 caravans en vouwwagens klaarzetten voor een (kort) en hopelijk zonnig verblijf elders. Een goede score, in zijn ogen. ,,Het is natuurlijk nog geen zomervakantie. Dan praat je over 30-35 caravans per dag.’’

De immense stalling is gevestigd aan de Staringlaan. In de 8500 vierkante meter grote overdekte loods zijn 700 plekken, waarvan 400 voor caravans en campers. Die staan hutjemutje gestald. De vouwwagens staan netjes boven elkaar in diverse stellages. Om die uit de rekken te halen, is een heftruck nodig. Vergeer verwacht dat de stalling deze winter helemaal vol staat.

Elfstedentocht

Volledig scherm
Jan de Bruin uit Waddinxveen komt zijn caravan ophalen. © Pim Mul

Iets over tienen komt Jan de Bruin zijn vorig jaar nieuw gekochte caravan ophalen. De 69-jarige Waddinxvener gaat Tweede Pinksterdag de Elfstedentocht fietsen. Die is 235 kilometer lang. ,,We gaan zaterdag naar Harlingen. Daar gaan we op een camping staan. Ik ga maandag fietsen. Daarna zien we wel weer wanneer we terugkomen. Mijn vrouw en ik zijn gepensioneerd. We kunnen gaan en staan waar we willen.’’

Karin Hoogvliet en haar partner Hans ten Bergen uit Gouda maken zich op voor een verblijf op en rond de Reeuwijkse Plassen. Ze gaan zeilen. De hobby van Hoogvliet. Daarvoor hebben ze hun boot nodig.

De zeilmast ligt in hun volgepakte auto. De boot komt voorlopig niet meer terug in Waddinxveen, verzekert Hoogvliet. Op zijn vroegst pas in september. Hun vakantie is begonnen.