Volledig scherm
De diamantduif © Stichting Vrienden van het Vogelpark Woerden

Duif in Woerdense volière vermoord met pijltje

Een diamantduif uit het vogelpark aan de Oostsingel is vermoord aangetroffen in de volière. Een verzorger trof het beestje donderdagochtend aan met een pijltje in zijn hals. 

,,Dagelijks bezoek ik of een andere vrijwilliger de volière en vanmorgen trof ik het duifje dood aan," vertelt de verzorger. De Woerdenaar is ervan overtuigd dat het beestje moedwillig is vermoord. ,,Waarschijnlijk bij schemering, als de duiven rustig zitten, is er met een buks of geweer een pijltje richting de duif geschoten." 

Winter
De vrijwilliger heeft zelfs een vermoeden wie er verantwoordelijk is voor de laffe daad. ,,Twee jongeren die vaak op de bankjes zitten."
Of er een nieuwe diamantduif wordt aangeschaft, is nog onzeker. ,,Normaal verlies je in de winter altijd wel een paar vogels, maar natuurlijk niet op deze manier," zegt de verzorger.

Jaap van der Does, secretaris van Stichting Vrienden van het Vogelpark Woerden, is zeer ontstemd over de moord. ,,Hopelijk is de duif op slag dood geweest,'' reageert hij. Het is voor het eerst, sinds de heropening van de volière in augustus 2013, dat er een bewoner is vermoord. Eerder werden er wel vernielingen aan de volière aangericht. De stichting roept op om bij de politie te melden als iemand iets gezien heeft van de trieste actie.