Volledig scherm
De Goudse student Mike Burghouts is uitgeroepen tot Uitblinker 2018 van het mboRijnland. © Veerle Sloof

Goudse student en ziekenhuis in de prijzen bij Uitblinkersverkiezingen

Student Smart Technoloy in Gouda, Mike Burghout, is uitgeroepen tot de Uitblinker 2018. Het Groene Hart Ziekenhuis werd bij de Uitblinkersverkiezingen van mbo Rijnland uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar.

Quote

Ik ga mijn best doen om een fantasti­sche ambassa­deur van het mbo te zijn

Mike Burghout

In theater Castellum in Alphen maakte presentatrice Shelly Sterk woensdagavond bekend dat Mike Burghout de Uitblinker van mboRijnland is. De Goudse student was samen met vier anderen genomineerd voor de titel. Burghout maakte indruk met zijn droom om met slimme innovaties mensen te helpen. ,,Ik ben super vereerd om uitblinker te zijn en ik ga mijn best doen om een fantastische ambassadeur van het mbo te zijn", reageerde de winnaar.

Toekomst

Het Groene Hart Ziekenhuis werd gekozen tot leerbedrijf van het jaar. ,,Stagiaires zijn de nieuwe medewerkers van de toekomst", reageerde Jeroen Mulder van het ziekenhuis. ,,Wat is er mooier dan jonge mensen de kans te geven echt in de praktijk te leren." Voor het Groene Hart Ziekenhuis is het een extra bijzonder jaar, omdat maar liefst twee klassen studenten het ziekenhuis hadden genomineerd. Andere leerbedrijven die genomineerd waren zijn: Zamensterk, Heineken Nederland, Competa BV en restaurant Zuiver.

De Uitblinkersverkiezingen wordt jaarlijks georganiseerd door mboRijnland om het van het beroepsonderwijs te onderstrepen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.