Volledig scherm
De Goudse student Mike Burghouts is uitgeroepen tot Uitblinker 2018 van het mboRijnland. © Veerle Sloof

Goudse student en ziekenhuis in de prijzen bij Uitblinkersverkiezingen

Student Smart Technoloy in Gouda, Mike Burghout, is uitgeroepen tot de Uitblinker 2018. Het Groene Hart Ziekenhuis werd bij de Uitblinkersverkiezingen van mbo Rijnland uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar.

Quote

Ik ga mijn best doen om een fantasti­sche ambassa­deur van het mbo te zijn

Mike Burghout

In theater Castellum in Alphen maakte presentatrice Shelly Sterk woensdagavond bekend dat Mike Burghout de Uitblinker van mboRijnland is. De Goudse student was samen met vier anderen genomineerd voor de titel. Burghout maakte indruk met zijn droom om met slimme innovaties mensen te helpen. ,,Ik ben super vereerd om uitblinker te zijn en ik ga mijn best doen om een fantastische ambassadeur van het mbo te zijn", reageerde de winnaar.

Toekomst

Het Groene Hart Ziekenhuis werd gekozen tot leerbedrijf van het jaar. ,,Stagiaires zijn de nieuwe medewerkers van de toekomst", reageerde Jeroen Mulder van het ziekenhuis. ,,Wat is er mooier dan jonge mensen de kans te geven echt in de praktijk te leren." Voor het Groene Hart Ziekenhuis is het een extra bijzonder jaar, omdat maar liefst twee klassen studenten het ziekenhuis hadden genomineerd. Andere leerbedrijven die genomineerd waren zijn: Zamensterk, Heineken Nederland, Competa BV en restaurant Zuiver.

De Uitblinkersverkiezingen wordt jaarlijks georganiseerd door mboRijnland om het van het beroepsonderwijs te onderstrepen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

 1. Jorn van Lunteren: ‘Met Jodan Boys in Capelle periodetitel winnen zou bizar zijn’

  Jorn van Lunteren: ‘Met Jodan Boys in Capelle periodeti­tel winnen zou bizar zijn’

  Ook in de tweede seizoenshelft kiest de sportredactie van AD Groene Hart elke een week Speler van de Week. Tijdens de eerste speelronde na de winterstop onderscheidde Woerdenaar Jorn van Lunteren, die eerder drie jaar in Gouda speelde, zich bij hoofdklasser Jodan Boys. De oud-speler van onder meer Argon en Alphense Boys was ontevreden over zijn rol bij de competitiegenoot. De deze winter teruggekeerde 25-jarige middenvelder maakte twee goals en gaf een assist in de 0-3 overwinning op Smitshoek. Hierdoor blijft Jodan Boys een goede kans maken op de tweede periodetitel.
 2. Carnavalsclub Cascarvieten zet zich in voor Alphense evenementen
  PREMIUM

  Carnavals­club Cascarvie­ten zet zich in voor Alphense evenemen­ten

  Hij heeft niet veel met sport, zegt Enrico Daamen eerlijk. Toch zou hij het zonde vinden als de jaarlijkse huldiging van de beste lokale sporters verdwijnt. ,,Dat zou een gemis voor Alphen zijn. Bovendien is organiseren onze hobby. Het belangrijkste is dat het sportgala voor dit jaar gered is. Na 1 maart bekijken we hoe we het de jaren daarna willen aanpakken. Wij denken dat er meer van te maken is.’’ Jarenlang organiseerde de Alphense sportraad het sportgala. Daarna nam Jary Göbel (manager zwembad Aquarijn en sportliefhebber) het stokje over, maar hij moest het zonder subsidie doen. ,,Wij bestaan bijna 55 jaar en kregen nooit een cent subsidie, omdat we onafhankelijk willen zijn. We gaan nog sponsors zoeken, maar het is kort dag. Wat we dit jaar voor het sportgala tekort komen, leggen wij bij’’, vertelt voorzitter van de carnavalsclub Frank Verschuur. Hij wil van het gala meer een feestje voor de Alphense sporters maken. ,,Niet dat alleen de genomineerden en een paar bestuursleden komen. Het zou zo moeten zijn dat heel sportminnend Alphen elkaar op het gala ontmoet en na de prijsuitreiking kan netwerken. Als daar later een mooie samenwerking uitkomt, hebben wij de basis gelegd.’’