Volledig scherm
PREMIUM
Janny van de Keij schenkt Roman Armano een glas in. © Frank de Roo

Groenten spelen hier geen hoofdrol

De gouden pollepelEen foto aan de wand van restaurant Il Gusto doet ons even wegdromen naar een warme zomeravond in Venetië. Minder geslaagd vinden we het beeldscherm dat geluidloze, vermoedelijk Italiaanse videoclips toont. Ook het eten roept wisselende emoties op.

Praktisch

Adres: Hofland 58, Mijdrecht, telefoon 0297-254367. Internet: ilgustomijdrecht.nl Prijzen: glas wijn € 4, voorgerechten v.a. € 8, pizza’s v.a. € 8,50.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 15.00 en dinsdag t/m zondag van 16.00 tot 22.00 uur.

Opvallend in het interieur van Il Gusto is het beeldscherm aan de wand. Daarop worden vermoedelijk Italiaanse videoclips getoond. Helemaal zeker is dat niet omdat het geluid uit staat. De overige inrichting vinden we sfeervoller dan bij ons vorige bezoek. De wandversiering kwam toen niet veel verder dan enkele ingelijste voetbalshirts van het Italiaanse elftal en een enigszins somber stemmend Amsterdams winters stadsgezicht. 

Nu signaleren we onder meer een zwart-wit foto uit vermoedelijk de jaren 50 van het Colosseum te Rome en een afbeelding van de fraaie Rialtobrug te Venetië. Onze gedachten dwalen even af naar een gedenkwaardig avondlijk diner op een bij die brug gelegen terras, pal aan het Canal Grande, terwijl de meeste toeristen terug waren naar hotel of op de camping.

Groene Hart