Volledig scherm
PREMIUM
Birgit Fijen is al meer dan een jaar open met het Goudse lunchcafé. © Pim Mul

Hoe 'vegan' oprukt in het Groene Hart

In de grote steden zijn er al talloze en ook in het Groene Hart schieten ze als paddenstoelen uit de grond: eetgelegenheden die hun klanten uitsluitend gerechten voor vegetariërs en veganisten aanbieden.

Quote

Vegan wordt niet meer als iets engs gezien

Sanne Verweij, eigenaresse vegan-restaurant

Zomaar een greep uit de gerechten bij lunchroom Curcuma in Gouda: Een wafel bestaande uit falafeldeeg, gegrilde groenten en kurkumahumus. Of een soep met tempeh en champignons. Voor Liesbeth Wendrich is het niet de eerste keer dat ze er luncht. ,,En ik ben zelf niet eens vegetariër'', zegt ze met een lach. ,,Maar het is een gezellige plek en weer iets nieuws voor Gouda.''

Birgit Fijen (41) opende iets meer dan een jaar geleden het Goudse lunchcafé. ,,Toen ik om gezondheidsredenen begon met vegetarisch koken, werd ik steeds creatiever in de keuken. Al snel ontstond de droom om dit vorm te geven in een eigen lunchroom.''