Volledig scherm
Bouwers leveren dit jaar in Gouda en omliggende gemeenten zeker 500 woningen op © anp

Honderden huizen erbij in Gouda en regiogemeenten

In en rond Gouda worden dit jaar zeker 500 woningen opgeleverd. Van huur tot koop en van rijtjeshuizen tot chique appartementen.

Quote

Het is een mooie score, waar we best trots op zijn

W. van den Berge

Woonpartners Midden-Holland neemt het leeuwendeel van de woningen voor haar rekening. Zo komen er in de Goudse nieuwbouwwijk Westergouwe 42 appartementen beschikbaar en in Gouda Oost wordt de Georgine Sanderstoren opgeleverd. Dat project omvat 66 sociale huurwoningen en 18 studios.

In Moerkapelle komen 64 woningen (eengezins en appartementen) beschikbaar en in Triangel in Waddinxveen 18 eengezinswoningen en 10 appartementen voor jongeren. Verder nog 38 sociale huurwoningen aan De Brinkhorst in Moordrecht en 41 woningen in Zevenhuizen, verdeeld over Zuid en Elzenhof. ,,Het is een mooie score '', zegt adjunct-directeur Willem van den Berge.

Centrum

Mozaïek Wonen levert 43 sociale huurappartementen op in Nieuw Rijngaarde in Bodegraven. Deze zijn specifiek voor ouderen. En nog eens 22 woningen aan het Weideveld in Bodegraven. De bouw hiervan moet nog beginnen, maar de huizen zijn eind van het jaar klaar. QuaWonen levert dit jaar 36 galerij- en portiekwoningen op in Schoonhoven-Noord, evenals 16 rijtjeswoningen. Dit zijn allemaal huurwoningen.

Tientallen koopwoningen komen er dit jaar bij in Westergouwe. Maar ook in het centrum komen projecten gereed. Zo worden de appartementen van White House Development opgeleverd in het kaaspakhuis aan de Wachtelstraat. Dezelfde ontwikkelaar heeft dit jaar ook de luxe appartementen in de voormalige Rijksadministratie en de woningen in het Spaardersbad gereed. De bouwactiviteiten gaan in 2018 naar verwachting in hetzelfde tempo door.

Groene Hart