Volledig scherm
Hotel Abrona in Oudewater

Hotel Abrona opent in nieuw jasje

Na een grondige verbouwing gaat Hotel Abrona weer open. Mét nieuwe huisstijl.

Hotel Abrona in Oudewater is op maandag 9 april weer open voor gasten. Het management van het hotel met medewerkers met een verstandelijke beperking heeft noodzakelijke bouwkundige maatregelen aangegrepen om de bedrijfsvoering en gastvrijheid van het restaurant en hotel te moderniseren.

Daarvoor is het hele pand in vier maanden tijd grondig verbouwd. De keuken is zodanig verbouwd dat de taartenbakkerij groter en beter zichtbaar is en uitgebreid kan worden met een broodbakkerij. Na de verbouwing zijn ook alle 24 kamers gemoderniseerd.

Uitstraling

Ook komt er een nieuwe naam en logo, nieuwe identiteit met bijpassende uitstraling en nieuw assortiment. De medewerkers met een verstandelijke beperking worden nog nadrukkelijker als volwaardig personeel op de voorgrond gezet. Voorheen werden deze medewerkers nog als cliënten gezien, nu heeft directeur Jacques Westerhoff van het hotel het alleen nog over medewerkers.

Op de website van het Oudewaterse hotel stond enige tijd aangekondigd dat de opening op 1 april zou zijn. Directeur Westerhoff doet dat nu af als een 1-aprilgrap. ,,We houden op 6 april een openingsfeest voor onze medewerkers", zegt hij. "Op 7 april zijn we open voor de inwoners van Oudewater. Op 8 april zijn we een dag dicht en op 9 april zijn de eerste gasten welkom.''

Groene Hart