Frank van Raaij in zijn Fiat 500, die hij helemaal naar zijn eigen wensen heeft gebouwd
Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Raaij in zijn Fiat 500, die hij helemaal naar zijn eigen wensen heeft gebouwd © Rianne den Balvert

Iedereen vindt deze Fiat 500 lief

AutofielOp zijn tiende kocht hij zijn eerste auto. Sleutelen is de passie van Frank van Raaij (51): het liefst zeven dagen in de week.

Quote

Mijn vader deed het onderhoud aan zijn auto zelf en ik liep altijd bij hem in de schuur te rommelen

Frank van Raaij

Een BMW 2002 uit de jaren 70 staat zonder ramen in de garage van Frank van Raaij. Voor de deur staat een Opel B Kadett uit 1972. Aan beide auto's heeft hij al een aantal uren zitten sleutelen. Toch halen ze het niet bij zijn trots: een blauwe Fiat 500 uit 1974.

De liefde voor de Fiat 500 komt door zijn vrouw. ,,Ik was altijd al met auto's bezig. Mijn vader deed het onderhoud aan zijn auto zelf en ik liep altijd bij hem in de schuur te rommelen. Op mijn tiende kocht ik mijn eerste auto, een Ford Taurus, voor 50 gulden. Je had toen nog geen verzekering of apk, dus dat kon wat makkelijker. Ik heb hem een beetje schoongemaakt en uiteindelijk voor 150 gulden verkocht. Ik was letterlijk als een kind zo blij met zoveel geld. Auto's kopen, opknappen en weer verkopen ben ik altijd naast mijn werk blijven doen."

Verjaardag
Al zijn vrije tijd was Van Raaij met auto's bezig. ,,Ik leerde mijn vrouw kennen en die bleek gek te zijn van de Fiat 500. Ik heb ik er stiekem eentje voor haar gekocht. Die heb ik toen opgeknapt en op haar verjaardag aan haar gegeven. De dagen ervoor had ik vrij genomen en reed ik naar de garage in plaats van naar mijn werk. Mijn vrouw voelde al wel iets aankomen. Ze had in de weken ervoor al wel geroken dat ik in de garage was geweest."

Groene Hart