Jachtgeweer in Gouda, Hazerswoudse loods fikt af, autobrand Woerden

Oud & Nieuw in het Groene HartOud en Nieuw is achter de rug. Hoe is deze verlopen in het Groene Hart? Lees ons liveblog terug.

Dit artikel is afgesloten

Schuurbrand in Berkenwoude

De brandweer van Stolwijk en van Bergambacht werden vannacht met spoed gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Dorpsstraat in Berkenwoude. Er bleek een houten schuur in brand te staan. Bewoners waren zelf al bezig met blussen, de brandweer heeft met een straal hogedruk de brand verder geblust. De schuur liep flinke schade op. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Volledig scherm
© 112HM

Woning flink beschadigd in Waddinxveen

Een woningbrand op de Roemer Visscherstraat in Waddinxveen. Bewoners, waaronder een klein meisje, zijn na aankomst van de brandweer opgevangen in de brandweerwagen en zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De woning is flink beschadigd. De woning is geventileerd en de bewoners zijn naar familie gebracht door een buurman.

Volledig scherm
© 112HM

Ondergrondse container Reeuwijk

Rond 02.30 uur is brand ontstaan in een ondergrondse container aan het Kerkestuk in Reeuwijk. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Volledig scherm
© AS Media

Politie Gouda neemt ‘beroving’ serieus

Vannacht kreeg de politie een melding van een mogelijke beroving aan de Heuvellaan in Gouda. Ook had de melder hierbij een vuurwapen gezien. Agenten die op de melding afgingen troffen het voertuig en twee mensen bij het door de melder genoemde voertuig. Een van de personen voldeed ook nog eens aan het opgegeven signalement. Omdat bij dit soort meldingen geen enkel risico wordt genomen is een zogeheten BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) procedure gestart. Hierbij hebben agenten hun dienstwapen op het voertuig en personen gericht en hebben zij hun bij het voertuig weggepraat. Hierbij zijn twee personen aangehouden. Op het bureau bleek van een beroving geen sprake en betrof het een ruzie. Ook werd bij de personen en in het voertuig geen vuurwapen aangetroffen. Nadat dit vastgesteld was zijn beide personen direct weer in vrijheid gesteld.

Man bedreigt feestende jongeren met jachtgeweer

Vannacht rond 04.30 uur heeft de politie een man aangehouden op de Joubertstraat in Gouda. De man zou jongeren hebben bedreigd met een vuurwapen. De jongeren hadden een feest in de straat. De politie heeft bevestigd dat het om een jachtgeweer gaat. Er is veel politie aanwezig geweest en er werd met vuurwerk gegooid naar de hulpverleners. De man is gearresteerd. Veel van de jongeren zijn gefouilleerd door de politie.

Volledig scherm
© AS Media

Brievenbussen flat Vinkeveen opgeblazen

De brievenbussen van de flat aan de Talingenlaan in Vinkeveen zijn op nieuwjaarsdag opgeblazen door een groep baldadige jeugd. Zij bliezen eerst een plank van de muur, die juist bevestig was om vuurwerkschade te voorkomen. Niet veel later bliezen zij ook de brievenbussen op. Kort daarna werd de brandweer gebeld voor een buitenbrand op de Kerklaan in Vinkeveen. Daar lag de gehele inhoud van een afvalcontainer op straat. De vlammen sloegen tegen een brug aan waardoor ook een buitenlamp gesmolten is. Of de incidenten iets met elkaar te maken hebben is niet bekend.

Volledig scherm
© Peter Bakker
Volledig scherm
Buitenbrand in Vinkeveen © Peter Bakker

Voertuigbrand Woerden

Op de Roland Holststraat in Woerden is vannacht omstreeks 03.45 uur een voertuigbrand ontdekt. Iemand die in de buurt nieuwjaarsdag aan het vieren was zag vlammen en belde 112. De politie was op het moment van de melding een straat verder en was snel ter plaatse. De brandweer heeft de brand geblust, maar de Alfa Romeo brandde aan de voorkant helemaal uit. Volgens een bekende van de eigenaar is hij niet verzekerd voor dit en krijgt hij dus ook niks voor zijn auto terug. De politie sluit brandstichting niet uit. Of er een link is met eerdere autobranden in Woerden, is niet duidelijk. In Woerden verliep de jaarwisseling rustig. De brandweer moest een paar keer ingrijpen bij uit de hand gelopen brandjes, maar daar bleef het bij. De politie heeft ook een rustige nacht gehad. 

Volledig scherm
Voertuigbrand ontdekt door oplettende burger Woerden © 112mediautrecht
Volledig scherm
Voertuigbrand ontdekt door oplettende burger Woerden © 112mediautrecht

02.20 uur:

Een loods in Hazerswoude-Dorp is volledig afgebrand en kan als verloren worden beschouwd. Wel heeft Brandweer Hollands Midden brand naar de bijbehorende woning kunnen voorkomen.

Volledig scherm
Grote brand in Hazerswoude-Dorp. © Josh Walet

1:46 uur:

Grote brand in loods Hazerswoude

Aan de Burgemeester Ten Heuvelhofweg in Hazerswoude woedt een grote brand. De brandweer poogt overslag naar de ernaast gelegen woning te voorkomen.

1:39 uur:

Het vreugdevuur op het Spookverlaat bij Hazerswoude-Rijndijk wordt binnen afzienbare tijd door de brandweer gedoofd.

Volledig scherm
Vreugdevuur bij het Spookverlaat Hazerswoude-Rijndijk. © Josh Walet

1:26 uur:

Brandweer grijpt in bij buitenbrand Woerden

Dit buitenbrandje had ook anders kunnen aflopen aan  de Korenbloemstraat in Woerden. De brand dreigde over te slaan naar een woning. Daar konden brandweerlui tijdig een stokje voor steken.

Volledig scherm
Brandweer moest ingrijpen op de Korenbloemstraat omdat de brand over dreigde te slaan naar een woning. © 112mediautrecht

1:20 uur:

Auto vliegt in de brand in Bodegraven

Een auto is op de Ruisvoorn in Bodegraven in brand gevlogen. De brandweer is onderweg. 

Volledig scherm
Een autobrand aan de Ruisvoorn in Bodegraven © Josh Walet

0:59 uur:

Twee auto's branden uit in Mijdrecht

Op de Paltrok in Mijdrecht zijn twee auto's uitgebrand. Een auto vatte om nog onbekende redenen vlam. Die sloeg snel over naar de ernaast geparkeerde auto, aldus Petershotnews.nl. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de twee auto's uitbrandden. De politie doet onderzoek. 

Volledig scherm
Twee auto's brandden uit in Mijdrecht. Foto Petershotnews.nl © Petershotnews

0:54 uur:

Nog meer oogstrelende beelden uit het Goudse.

0:51 uur:

Overal in de regio wordt druk geknald. Dit vuurwerk is een lust voor het oog in Gouda.

0:43 uur:

Nieuwjaarswensen uit alle hoeken. Tal van politici, sportclubs en instanties doen een duit in het zakje. Zo ook Evert Jan Nieuwenhuis, burgemeester van Waddinxveen. Hij is vannacht mee met het politieteam van Waddinxveen/Zuidplas.

0.28 uur:

Agenten proosten traditiegetrouw op Albert Schweitzerbrug

Het is inmiddels een traditie: de agenten van de Politie Alphen ontkurken de champagne op de Albert Schweitzerbrug. 

Volledig scherm
Agenten proosten op Albert Schweitzerbrug . © Josh Walet

0.00 uur:

De redactie van AD Groene Hart wenst u een mooi en gezond 2019 toe!

23:42 uur:

Brandweer blust op last van politie brandje

Een brand op de Willem Tholenstraat in Woerden. Op last van de politie is de brand door de brandweer geblust. 

Volledig scherm
Brand in Woerden. © 112HollandsMidden

23:37 uur:

Luid en duidelijk, die nieuwjaarswens van OnneDi, alias de Woerdense YouTuber Dionne Slagter. 

23:31 uur:

Container bij dierenarts in brand

Een afvalcontainer van een dierenartsenpraktijk aan de Voorofscheweg in Boskoop is in brand gevlogen. De brandweer had de brand snel onder controle; er was geen verdere schade aan de praktijk.

Volledig scherm
BOSKOOP - Maandagavond 31 december omstreeks 23.00 heeft er een container in brand gestaan aan de Voorofscheweg in Boskoop. © AS Media

23:23 uur:

Brand in Woerden

Een buitenbrand aan de Jozef Israëlslaan in Woerden. De brandweer is ter plaatse.

23:12 uur:

Een klein brandje aan de Jan van Beaumontstraat in Gouda. Daar vloog een stapel afval in lichterlaaie. De brandweer moest er aan te pas komen.

Volledig scherm
Brandje aan de Jan van Beaumontstraat in Gouda. © 112HollandsMidden

23:06 uur:

Schoenmaker viert laatste jaarwisseling als Gouda-burgervader

Het laat hem vast niet onberoerd: de laatste jaarwisseling als burgemeester van Gouda. Begin januari zwaait Milo Schoenmaker af. Een nieuwjaarswens kan er gelukkig nog wel vanaf.

23:00 uur:

‘Onrust voorbij in Snijdelwijk’

De Parate Peloton-busjes hebben even gesurveilleerd omdat het onrustig was rondom de Snijdelwijklaan in Boskoop. Een auto vatte er onder meer vlam. Nu is de situatie weer stabiel, zegt de politie.

22.40 uur:

In Snijdelwijk in Boskoop rijden meerdere busjes van het Parate Peloton rond. ME-busjes staan stand-by. Volgens een woordvoerster van de politie gaat het om een surveillance. 

Volledig scherm
Mobiele eenheid in Snijdelwijk in Boskoop. © Joshua Bos

22.17 uur:

‘Al genoeg schade in Boskoop’

Een autobrand aan de Snijdelwijklaan in Boskoop. De Alphense sportwethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) baalt ervan en vindt dat er nu wel genoeg schade is in het kwekersdorp.

22.01 uur:

Prullenbakken fikken

In het Europapark in Alphen zijn meerdere prullenbakken in brand gestoken.

Volledig scherm
© Josh Walet

21.59 uur:

Autobrand in Boskoop

Op de Snijdewijklaan in Boskoop is een auto in brand gevlogen. Het vuur was snel onder controle.

Volledig scherm
© Remco Gerritsen

21.58 uur:

Kus een hulpverlener

Het Rode Kruis in Gouda roept op tot iets ludieks: in plaats van een verwensing voor de hulpverleners, wens ze een goed Nieuwjaar. Onder het motto: kus een hulpverlener.

21.50 uur:

Spectaculair vuurwerk in Alphen

Het was voor vuurwerkliefhebbers vanavond genieten van het uitzicht boven de Stromenbuurt in Alphen.

21.45 uur:

Buitenbrand in Alphen

Een reclamebord nabij een supermarkt is in de brand gevlogen aan de Overtureweg in Alphen.

Volledig scherm
© Josh Walet
Volledig scherm
© Josh Walet

21.35 uur:

Stilte voor de storm in ‘mooi’ Gouda

Het is nog betrekkelijk rustig in de binnenstad van Gouda, zo blijkt uit een foto van een Amerikaanse toerist Ryan uit Florida. Het kan hem niet deren, want hij vindt de stad ‘gorgeous'.

21.08 uur:

Vreugdevuren in Waddinxveen

Op de Oude Dreef in Waddinxveen zijn twee vreugdevuren gaande.

Volledig scherm
vreugdevuren © 112HM

21.01 uur:

Wijkagenten De Ronde Venen zijn er klaar voor

De wijkagenten Raoul en Gideon van De Ronde Venen zijn klaar voor hun Oud & Nieuw shift, melden zij op Twitter.

20.50 uur:

Vuurwerk voor groot en klein

Vuurwerk afsteken is vanavond voor groot en klein, bewijst deze foto uit Korte Akkeren in Gouda.

Volledig scherm

20.40 uur:

Burgemeester vraagt respect

Burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas roept in een tweet iedereen op met respect om te gaan met de hulpverleners en met elkaar.

20.33 uur:

Dixi in brand in Zwammerdam

In de Verloosstraat in Zwammerdam is een flinke buitenbrand gaande. Er staat onder meer een Dixi in de brand.

Volledig scherm
© Josh Walet
Volledig scherm
© Josh Walet

20.24 uur:

Vuurwerkshow in Nieuwveen

In Nieuwveen is een vuurwerkshow van de zogeheten Pyromanenvereniging Nieuwkoop begonnen met dit knap staaltje vuurwerk.

20.00 uur:

Auto's in brand in Gouda

In de Derde Heesterhof in Gouda zijn twee auto's volledig uitgebrand. De brandweer heeft het vuur geblust. Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Volledig scherm
Autobrand in Gouda © Remco Gerritsen

19.42 uur:

Bijna brand in Waddinxveen

In Waddinxveen werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand op de Kerkstraat. Er was echter geen brand, maar dat scheelde niet veel. Er lag een grote hoop met hout en pallets vlakbij een boom, een heg en een houten aanbouw. De gemeente is langs geweest, maar er is besloten om het afval te laten liggen.

Volledig scherm
© 112HM

19.40 uur:

Brandweer naar hooibroei Waverveen

De brandweer is oudejaarsavond uitgerukt voor brand bij een hooibroei in Waverveen. De brand woedde op het kruispunt van de Botsholsedijk met de Proosdijerdwarsweg. Een enorme hoop stond hooi stond in brand. De brandweer heeft hulp aan de gemeente gevraagd om het hooi uit elkaar te trekken. De brandweer is nog enige tijd aan het blussen.

Volledig scherm
Brand in Waverveen © Peter Bakker

19.36 uur:

Spetterende show

De vuurwerkshow van Chinatown is spetterend ten einde gekomen. De dozen worden netjes opgeruimd.

Volledig scherm
© 112mediaUtrecht
Volledig scherm
© 112mediaUtrecht

19.35 uur:

Siervuurwerk in Gouda

In de Isoldestraat in Gouda wordt prachtig siervuurwerk afgestoken.

Volledig scherm
Vuurwerk in Gouda © Remco Gerritsen

19.31 uur:

Vreugdevuur geblust

In de Alphense Venusstraat is een Vreugdevuur door de brandweer geblust.

Volledig scherm
Vreugdevuur in Alphen © Josh Walet

19.20 uur:

Chinatown gaat los in Woerden

In Woerden heeft vuurwerkwinkel Chinatown een voorschot genomen op Nieuwjaar met een vuurwerkshow aan de Leidsestraatweg.

Volledig scherm
Vuurwerkshow Woerden © 112mediaUtrecht

19.15 uur:

Weer containerbrand in Alphen

En nog een containerbrandje in Alphen waar de brandweer heen moest.

19.00 uur:

Vuurwerkshow in Nieuwkoop

Op het Reghthuysplein in Nieuwkoop is vanaf 19.30 uur een vuurwerkshow voor kinderen. De entree is gratis.

Volledig scherm

18.52 uur:

Bermbrand in Noorden

In Noorden is een berm in de brand gevlogen. De brandweer is onderweg.

18.45 uur:

Zo ziet 2019 eruit

Benieuwd naar hoe 2019 eruit ziet? In sommige landen is het al zover. En dat gaat er zo aan toe.

18.38 uur:

Vuurwerkshow Chinatown

In Woerden geeft vuurwerkwinkel Chinatown om 19.00 uur een vuurwerkshow weg aan de Leidsestraatweg. Medewerkers blazen dan stoom af van de drukke werkdagen met overgebleven potten.

18.30 uur:

Wat kijken we vanavond?

Verse poedersuiker op de oliebollen, een dure fles champagne, een comfortabele hoekbank en de afstandbediening binnen bereik. Dit zijn de tv-shows waarmee jij oudejaarsavond wel doorkomt.

18.15 uur:

Vreugdevuur in Hazerswoude-Rijndijk goed voorbereid

Aan het Spookverlaat in Hazerswoude-Rijndijk wordt er voor de 26ste keer een vreugdevuur ontstoken. Dit gaat precies om 00.00 uur gebeuren. De buurtbewoners hebben de laatste dagen hun schuren leeg getrokken voor overtollig brandbaar materiaal.

Volledig scherm
Op oudjaarsdag werd er vroeg begonnen aan de voorbereidingen © Andries Kerkvliet

18.13 uur:

Containerbrand in Alphen

Onvermijdelijk op Oudjaarsavond: een containerbrandje, dit keer in de Quadriviumlaan Alphen.

Volledig scherm
© Josh Walet

18.10 uur:

Gedicht voor Gouda in 2019

Schrijfster Caroline Wammes stuurt op Twitter een fraai gedicht de wereld in over Gouda in 2019.

17.58 uur:

Burgemeester Kaag en Braassem doet een recordpoging


Marina van der Velde, burgemeester van Kaag en Braassem, vraagt haar volgers op Twitter mee te doen met een recordpoging. Ze zit duidelijk niet te wachten op schadebedragen door vuurwerk.

17.43 uur:

Vuurwerkvrije zones in Gouda

Gouda experimenteert deze jaarwisseling met vuurwerkvrije zones. Verslaggever Maarten Molenaar laat zien hoe dit in de buurt wordt aangegeven.

17.37 uur:

Minister Grapperhaus op bezoek in Alphen


Ook Alphen bereidt zich voor op de jaarwisseling. Dat deed de gemeente met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Hij bracht een bezoek aan Alphen, waar hij op het politiebureau met de politie en burgemeester Liesbeth Spies sprak over de voorbereidingen op de jaarwisseling. Grapperhaus ging met wijkagenten, jongerenwerkers, boa’s en een gebiedsadviseur ook nog even langs bij Buurtbedrijf De Edelsteen in de wijk Ridderveld. Het ging ook over vuurwerkproblemen en de politiesterkte.

Volledig scherm
Minister Ferd Grapperhaus in Alphen om te praten over jaarwisseling. © Politie Alphen

17.30 uur:

Vreugdevuur loopt uit de hand in Bergambacht

In Bergambacht gaat het er minder gezellig aan toe bij een vreugdevuur op een achterterrein.

Volledig scherm
De brand woedt op een achterterrein aan de Benedenberg. © 112HM

17.00 uur:

Groenewegen erg tevreden over het jaar 2018

Voor de in Abcoude wonende wielrenner Dylan Groenewegen was het een mooi jaar. Op Instagram spreekt hij van een ‘geweldig 2018' waarin hij onder meer twee etappes won in de Tour de France.

16.44 uur:

Vreugdevuren in Alphen


Het begint donker te worden. In Alphen tijd voor vreugdevuren.

Volledig scherm
Zo kan er ook afscheid genomen worden van de kerstboom. © Josh Walet

16.35 uur:

Politieke partij ondersteunt politie met oliebollen


Een mooi gebaar van de ChristenUnie/SGP-fractie uit Zuidplas. Politici brachten oliebollen naar het politiebureau voor agenten die moeten werken tijdens de jaarwisseling. 

16.21 uur:

Bewolkte oudejaarsavond


Tijdens oudejaarsavond en de jaarwisseling blijft het bewolkt. Wel is er verspreid over het land kans op opklaringen, maar dat stelt volgens weersite Weerplaza niet veel voor. Ook kan er lokaal wat motregen gaan vallen.

In het zuiden van het land kan het zicht op enkele plekken wat slechter worden als gevolg van het vuurwerk. Dat wordt veroorzaakt doordat de wind in het zuidoosten van het land minder is dan in het noorden. De temperatuur ligt dan rond 7 graden.

16.14 uur:

Carbidschieten in het Alphense Europark


Een traditie op het platteland? Carbidschieten kan ook gewoon in een Alphens park.

Volledig scherm
Carbischieten kan ook gewoon in een Alphens park. © Josh Walet

16.07 uur:

Zo bak je de lekkerste oliebol


Voor iedereen die nog moet beginnen. Hier nog wat tips om de beste oliebol te maken.

15.09 uur:

Boom vliegt in de fik in Vinkeveen

Aan de Waverbancken in Vinkeveen is een knotwilg het slachtoffer geworden van vuurwerkvandalisme. De boom stond vanuit de binnenkant in de brand en de brandweer rukte uit om de vlammen te doven.

Volledig scherm
Vuurwerk is mogelijk de oorzaak van de brand in de boom. © Petershotnews.nl

15.02 uur:

Brandweer blust afvalcontainer in Woubrugge

Zou het door vuurwerk komen? De brandweer is vanmiddag uitgerukt naar de Cornelis Kempenaarlaan in Woubrugge om een in de fik gevlogen afvalcontainer te blussen.

Volledig scherm
De brandweer blust het vuur in de container. © Josh Walet

14.57 uur:

Primeur: Alphen heeft Oliebollen-drive-in


Wat McDonald’s op steenworp afstand doet, kunnen wij ook, dachten de broers Erik en Patrick van Klaveren van Smikkelbol.nl. ,,Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, toch?”, zegt Erik (29). De Oliebollen-drive-in, bij Bakkerij Visser aan bedrijventerrein De Schans - waar de ouders van de broers de scepter zwaaien - loopt als een tierelier. ,,Er komen constant auto’s en we hebben steeds genoeg oliebollen gebakken.”

Volledig scherm
Een klant krijgt zijn bestelling aangereikt. © Josh Walet

Groene Hart