Volledig scherm
Herman Mens en Ploon Bos. © Van Den Belt Leny

Liefde is: na 60 jaar samen puzzelen

De BruiloftHerman Mens (85) is geboren en opgegroeid in Alphen, Ploon Bos (83) in Hazerswoude-Rijndijk. Zijn zus had verkering met haar broer. Op de verjaardag van zijn zus ontmoetten ze elkaar. Zij 16, hij nog net geen 18. Zestig jaar geleden gaven ze elkaar het jawoord.

,,We kregen een oud huisje aan de Steekterweg in Alphen'', vertelt de bruidegom. ,,Voor 5 gulden huur.'' Ze woonden er 3 jaar. In die tijd werden hun zoon en dochter geboren. De bruidegom werkte voor Veevoederbedrijf Handelsraad in de Hoorn in Alphen. ,,Maar ik kreeg bonje met de baas en stapte over naar een bedrijf in Woerden.''

In de Lindelaan kocht het stel een huis. ,,Daar hebben we vijftig jaar gewoond.'' Ze wonen nog altijd in Woerden, maar nu in een mooi, comfortabel appartement. De bruidegom heeft niet altijd in het veevoeder gezeten. ,,Ik stapte over naar Ronic Staal.'' Hij volgde een opleiding voor fijnmetaalbewerker. ,,Dat heb ik 24 jaar gedaan, daarna ging ik naar het magazijn.''

Schilderen

Met zijn 59ste ging hij in de vut. ,,Dat kwam goed uit. Ik moest nodig mijn huis schilderen.'' Zijn vrouw heeft vroeger altijd in de huishouding gewerkt. Dat haar man in de vut ging, vond ze prima, maar dat betekende nog niet dat hij zich mocht bemoeien met het huishouden. ,,Als je wat moet doen, dan roep ik je wel'', zei ze hem.

De bruidegom haalde op zijn 50ste zijn rijbewijs. ,,Daardoor konden we fijn met de auto op vakantie'', zegt de bruid. ,,We zijn één keer naar Oostenrijk geweest, maar hier was het mooi weer, terwijl we daar veel regen hadden.'' Op de tafel ligt een grote legpuzzel. Duizend stukjes vinden ze groot genoeg. ,,Meer doen we niet.'' Omdat het kerkelijk huwelijk een halfjaar later is gesloten, wordt het 60 jarig huwelijksfeest pas echt in juni gevierd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.