Volledig scherm
De Limesroute is samen met vier internationale fietsroutes genomineerd voor te titel Fietsroute van het Jaar 2019. Op de foto een bord in Woerden. © PR: Bert Sitters

Limesroute dingt mee naar fietsroutetrofee

De Romeinse Limesroute is in de race voor de titel Fietsroute van het Jaar 2019. De Limesroute, die van Katwijk via Alphen, Bodegraven en Woerden naar Berg en Dal loopt, gaat de strijd aan met vier internationale routes. Daarnaast staat de Limesroute op de longlist voor de Wandelroute van het Jaar-verkiezing.

De Limesfietsroute is een 200 kilometer lange fietsroute die de oude noordgrens van het vroegere Romeinse Rijk volgt en fietsers langs veertig 'Romeinse' plekken voert, onder meer door het Groene Hart. Het tracé is ontwikkeld door het Fietsplatform in samenwerking met de ANWB.

De Limesroute gaat de strijd aan met vier andere genomineerde routes in Europa: de Sydostleden-route in het zuidoosten van Zweden, de Véloscénie-route van Parijs naar Mont Saint-Michel, de Ciro Bike Trail tussen Dubrovnik in Kroatië en Mostar in Bosnië-Herzegovina; en de Oostzeeroute in Denemarken.

Toeristisch

De 'Fietsroute van het jaar'-verkiezing is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel overheden en regionale toeristische diensten te stimuleren om aantrekkelijke, meerdaagse fietsroutes aan te leggen.

Volgens de organisatie is de Fietstrofee internationaal uitgegroeid tot een gerenommeerde onderscheiding. Of de Limesroute wordt verkozen tot fietsroute van het jaar wordt duidelijk op vrijdag 1 maart 2019. Dan wordt de Fietstrofee uitgereikt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Groene Hart