Volledig scherm
© Rens de Haan

Omstander haalt jongen uit brandend huis Schoonhoven

UpdateEen voorbijganger is zondagmiddag een brandend huis in Schoonhoven binnengegaan om een 15-jarige bewoner naar buiten te halen. De jongen was alleen thuis. Hij was niet in direct gevaar, maar had waarschijnlijk niet in de gaten dat de vlammen uit de zolder sloegen, terwijl hij beneden was. Dat meldde de brandweer.

De brand brak iets voor 13.45 uur uit op de zolder van een rijtjeshuis. Buren sloegen alarm en waarschuwden de brandweer. De voorbijganger zette zijn auto langs de kant, sloeg een ruit in en haalde de jongen naar buiten. De tiener bleef ongedeerd.

De zolder van het huis is helemaal verwoest door de brand en het bluswater. Via het dak sloeg het vuur ook over naar de buren. De schade daar is nog niet helemaal duidelijk. Een meisje was daar alleen thuis. Ook zij kwam op tijd en ongedeerd naar buiten. Haar ouders waren op vakantie en komen nu terug naar huis, aldus de brandweer.

De vlammen waren na ruim een half uur gedoofd. Over de oorzaak is nog niets bekend. Uit voorzorg werd het hele rijtje woningen ontruimd.

Groene Hart