Volledig scherm
© Photo News

Omstreden imam sprak in moskee Boskoop

De omstreden imam uit België, Tarik Chadlioui, hield afgelopen zaterdag een toespraak bij de Arrahman-moskee in Boskoop. Chadlioui, die ook bekend staat als Tarik ibn Ali, sprak een groep kinderen toe. Dit is te zien op foto's die hij op Facebook heeft geplaatst. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Chadlioui sprak tijdens de open dag van de moskee, die gehouden werd ter ere van de opening na de verbouwing, meldt Omroep West. Burgemeester Liesbeth Spies was 's ochtends bij de openingsceremonie aanwezig, maar niet toen Chadloui sprak. De imam stond bovendien niet vermeld op het officiële programma.

De inhoud van het verhaal dat de radicale imam hield, is niet bekend. De moskee is niet bereikbaar voor een reactie. Ook Spies wil nog niet reageren, vertelt ze Studio Alphen. Dit wil ze pas doen als de politie alle feiten op een rijtje heeft. Volgens Omroep West doet de politie onderzoek naar de zaak.

Eerdere optredens

Chadlioui sprak vorig jaar nog tijdens een liefdadigheidsbijeenkomst in moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere. Toenmalig burgemeester Annemarie Jorritsma probeerde dit te voorkomen, maar bleek hier geen juridische mogelijkheden voor te hebben.

Ook zou de imam prediken tijdens een veelbesproken liefdadigheidsbijeenkomst in Rijswijk, maar dit werd tegengehouden door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Stichting Rohamaa wilde voor de bijeenkomst meerdere omstreden salafistische imams naar het Event Plaza halen, maar Koenders trok de visa van drie predikers in. Het evenement werd uiteindelijk afgelast.

In het verleden sprak de Belgische imam op meerdere plaatsen in Nederland, waaronder Gouda en Den Haag. In Gouda ontstond hier in de gemeenteraad de nodige ophef over. In 2014 predikte Chadlioui in Boskoop.