Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Online je scheiding regelen: 'Het is nu te juridisch'

Scheiden is duur en achteraf is niet iedereen tevreden met de afspraken, zegt ondernemer Kaspar Scheltema (48) uit Hazerswoude-Rijndijk. Met platform Uitelkaar.nl wil hij dat veranderen. ,,Scheiden is lastig en heeft een enorme impact op je leven."

Quote

Wij denken veel meer vanuit de klant, dat gebeurt volgens mij te weinig in de juridische sector

Kaspar Scheltema

Het platform is absoluut niet ontwikkeld zodat stellen snel kunnen scheiden, benadrukt de inwoner van Hazerswoude-Rijndijk. Wel denkt hij dat een scheiding makkelijker en sneller kan worden geregeld via zijn website. Sinds die in september live ging, zijn er al meer dan honderd zaken aangebracht. ,,Met mijn bedrijf Justice42 probeer ik de toegang tot het recht te vereenvoudigen en het gebruiksvriendelijker te maken. Nu is dat te juridisch", zegt Scheltema, die bij KLM werkte voor hij zelfstandig ondernemer werd. Ook daar hield hij zich bezig met innovatie. 

Op Uitelkaar.nl moeten beide partners een flinke vragenlijst doorwerken om tot afspraken te komen. De partners kunnen dat in hun eigen tempo doen en ook zelf kiezen waar ze mee beginnen: de verdeling van spullen, het huis of de regeling rondom de kinderen. Ook moeten partners nadenken over iets positiefs over hun ex-partner. Op die manier wil het platform vechtscheidingen voorkomen.