Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van de belangenvereniging Dolce Vita Erik Ruts - rechtsachter - en bewoners van het bungalowpark in Zevenhoven. Peter Franken © Voorzitter van de belangenvereniging Dolce Vita Erik Ruts - rechtsachter - en bewoners van het bungalowpark in Zevenhoven. � Peter Franken

Provincie: permanent wonen op recreatieparken blijft verboden

De Provincie Zuid Holland voelt niets voor permanente bewoning van woningen op recreatieparken. Hiermee reageert de provincie op het zoveelste verzoek van de gemeente Nieuwkoop om af te zien van de recreatieve functie van de parken. Het gaat om de parken Dolce Vita, Sans Souci, Beau Rivage I en II, Kromme Mijdrecht, Park Verheijen en park Zomerlust.

De provincie stelt dat zowel de woningen als infrastructuur niet geschikt zijn voor permanente bewoning. Daarnaast liggen de parken in het gebied waar veel vliegtuiglawaai is. ,,Permanente bewoning op recreatieparken zorgt ervoor dat parken transformeren naar stedelijke functies, vergelijkbaar met woonwijken. Dat tast het recreatieve karakter van de gebieden aan,” licht een woordvoerder van de provincie Zuid Holland toe. ,,De provincie wil dat mensen zoveel mogelijk wonen binnen bestaand stedelijk gebied. Daar zijn juiste voorzieningen in de buurt en is goede infrastructuur. Groene gebieden, kunnen zo groen blijven.”

Groene Hart