Volledig scherm
PREMIUM
In de zorg is een gratis griepprik voor personeel heel gebruikelijk; gisteren konden medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden zich laten vaccineren. © Peter Franken

Scholen nemen maatregelen tegen te verwachten griepgolf

PollDe hele dag lesgeven tussen de hoestende en proestende pubers; de griepgolf slaat elk jaar keihard toe onder leerkrachten. Om lesuitval te voorkomen bieden sommige schoolbesturen hun docenten gratis een griepprik aan.

Poll

Moeten docenten de griepprik halen om lesuitval te voorkomen?

  • Ja (45%)
  • Nee (55%)
144 stemmen

Ieder jaar zorgt de griepgolf weer voor heel wat hoofdbrekens bij schooldirecteuren. Als meerdere docenten uitvallen door griep, is vervanging vinden vaak een hele klus. Maar klassen naar huis sturen, is het laatste wat ze willen.

Bij stichting De Vier Windstreken (zestien basisscholen in de Goudse regio) hebben ze daarom dit schooljaar iets bedacht: al het personeel mag op kosten van de stichting de griepprik halen. ,,We bieden dit voor het eerst aan. Twaalf collega's hebben hiervan gebruikgemaakt", vertelt Diana Lorier-Kooi, voorzitter van het College van Bestuur van D4W. Zij lieten zich tegelijkertijd inenten. ,,Collega's reageerden positief, ze vinden het mooi dat we dit aanbieden."

Groene Hart