Volledig scherm

Spies doet 'Obamaatje': Correspondents Dinner Alphen

In het Archeon vond vanavond het Alphense Correspondents Dinner plaats. In navolging van Barack Obama en Mark Rutte gaf burgemeester Spies haar visie op de Alphense pers.

Quote

AD-verslagge­ver Jan Belt behoort tot het meubilair van het stadhuis

Burgemeester Liesbeth Spies

Spies bleef 'braafjes'. Over AD-verslaggever Jan Belt zei ze dat hij tot het meubilair van het stadhuis behoort. Studio Alphen gunt ze vanavond een lokale omroep award, want ze hebben nog slechts twintig dagen de tijd om een nieuwe commerciële partner te vinden. ,,Het zou een mooi bruidsgeschenk zijn nu de verkering met Alphens.nl op de klippen is gelopen.''

Spies kon ook een grapje maken over zichzelf. Zo zei ze haar vakantie te hebben afgestemd met de plaatsing van de Maximabrug. ,,Dan ben ik weg.''

Declaratie
Vorige week ontstond er een relletje toen bleek dat raadsleden en wethouders het entreebedrag van 100 euro mochten declareren. Ook burgemeester Spies mag een declaratie indienen.

Meerdere politici waren verontwaardigd over de mogelijkheid om de 100 euro te declareren. De SP gaf aan het dinner daarom te boycotten. Uiteindelijk waren er zo'n 75 tot 100 gasten. Het is niet bekend of er politici zijn die hun entree daadwerkelijk gaan declareren.

Groene Hart