Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Akkeroord in Waddinxveen kreeg bezoek van De Gouden Pollepel. © Peter Franken

Spontane tour door wijnkelder

GOUDEN POLLEPELVoor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt deze krant wekelijks een restaurant in de regio. Deze week gingen we naar Akkeroord. Het Waddinxveense restaurant heeft nieuwe eigenaren die tevens de keuken bestieren. Reden genoeg om er eerder dan gedacht een kijkje te nemen. Onverwacht belanden we in de wijnkamer.

Quote

De gastvrouw meldt dat de lever voorzien is van een laagje açai. Deze Zuid-Amerikaan­se bes is donker­blauw tot paars van kleur en dat is dit laagje niet. We zullen het wel verkeerd verstaan hebben

Volledig scherm
© Peter Franken

Akkeroord onthaalt de gasten meteen op een schaaltje noten met rozijnen en een amuse van tonijn met een sesamkorst, avocado en wasabimayonaise. De stoelen zitten opvallend lekker in dit voormalige woonhuis.

Het voorgerecht marbré (€13,50) bestaat uit flinterdunne laagjes van gerookte en gepekeld vlees van het Maas Rijn en IJssel-rund, eendenlever, ossenstaart en buikspek. Op het bord liggen tevens compote van witte ui en een stukje getoast brood. De robuuste smaak van de marbré bekoort.

Dan terrine van ganzenlever met pure chocolade en hazelnoot (€16,50). De gastvrouw meldt dat de lever voorzien is van een laagje açai. Deze Zuid-Amerikaanse bes is donkerblauw tot paars van kleur en dat is dit laagje niet. We zullen het wel verkeerd verstaan hebben. Hoe dan ook, het lichte zuur van het fruitlaagje doet het goed in combinatie met de boterige rijke smaak van de ganzenlever, de chocolade en de noten. Minpunt is dat het geheel te koud is.

De geroosterde rode mul (€22,50) verschijnt met een saus van bouillabaisse en gekaramelliseerde venkel. De filets zijn prima gegaard en hebben een knapperig korstje. De groentesectie is vertegenwoordigd door groene asperges, tomaat en broccoliroosjes. Verder mousseline van bataat en de geroosterde pasta fregola.

Groene Hart