Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Koen Suyk

Strijd om docenten is losgebarsten in Groene Hart

Middelbare scholen in het Groene Hart zijn hard op zoek naar docenten Nederlands. Ook voor de exacte vakken is het moeilijk goed personeel te vinden. „De ratrace om docenten is begonnen.’’

Quote

Op de vacature voor eerste­graads­do­cent ontvingen wij maar vijf reacties

Herman van Tongerloo, Rector Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman

Uit de tientallen vacatures op website meesterbaan.nl blijkt dat de middelbare scholen in het Groene Hart naarstig op zoek zijn naar docenten voor komend schooljaar. Vooral naar docenten Nederlands is veel vraag. „Van de 52 vacatures die dit jaar op de site verschenen, ging het tien keer om Nederlands”, weet Danny Smulders van de website. Ook naar docenten Engels, economie en wis-, schei- en natuurkunde is geregeld vraag. Smulders: „Het aantal vacatures natuurkunde in het Groene Hart is dit jaar zelfs verdubbeld van drie naar zes.”

Dat het niet makkelijk is om een docent natuurkunde te vinden, ervaart ook de Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman. „Op de vacature voor eerstegraadsdocent ontvingen wij maar vijf reacties, terwijl dat voor andere vakken vaak minstens het dubbele is”, vertelt rector Herman van Tongerloo. „Bij onderwijsondersteunende functies loopt het aantal sollicitanten soms zelfs op tot over de 100.”

Groene Hart