Volledig scherm
Het vogeltje en de pijltjes © Stichting Vrienden van het Vogelpark Woerden

Tweede vogel slachtoffer pijltjesschutter in Woerden

De vogelschutter(s) in Woerden hebben een tweede slachtoffer gemaakt. Behalve de diamantduif die donderdag werd omgebracht door pijltjes, blijkt in de publieke volière aan de Oostsingel een tweede slachtoffer te zijn gevallen.

Volledig scherm
© Stichting Vrienden van het Vogelpark Woerden
Volledig scherm
© Stichting Vrienden van het Vogelpark Woerden

Het dier werd gevonden met drie pijltjes in zijn lijf. Of het diertje op dezelfde dag is vermoord als de duif of dat de ander later is gedood, is niet geheel duidelijk. ,,Het is in elk geval een zieke geest die zoiets doet," zegt een van de verzorgers, die de vogel vrijdag naar Jaap van der Does heeft gebracht, bestuurslid van de stichting die de vogelkooi beheert. De verzorger: ,,Mijn collega heeft nadat we de duif vonden alle kooien nog eens langsgelopen en vond toen ook de jonge vogel en tientallen pijltjes."

Volgens Van der Does kunnen de vogels geen kant op. ,,Ze zitten op een stokje en worden er afgeschoten. Met heel dunne pijltjes. Het lijken wel pijltjes waarmee vroeger apen uit de boom werden geschoten."

Oogje in het zeil
Van der Does is gisteren enkele keren poolshoogte gaan nemen, maar van de daders ontbreekt nog ieder spoor. ,,Ik kreeg zaterdag een bericht dat enkele jongens zich verdacht gedroegen, maar dat bleek loos alarm. De wijkagent heb ik inmiddels op de hoogte gebracht. Die gaat extra opletten en ook de buren houden nu een extra oogje in het zeil. Hoe meer bekendheid, hoe meer mensen de volière in de gaten houden."

Veel meer kan Van der Does niet doen. ,,Ik ga er niet slapen." Voor de dader(s) heeft hij maar een oplossing. ,,Verbannen naar Siberië."

Aan de Woerdense volière werden eerder vernielingen aangericht, maar van vogelmoord was nog niet eerder sprake.