Volledig scherm
Wouter Blok, volgend seizoen trainer van Tempo. © actiefotografie.nl

Vier tweedeklassers in drie verschillende poules

KorfbalHoewel de korfballers van het Groene Hart dit weekeinde beginnen aan de tweede helft van hun veldcompetitie, heeft de KNKV al de indelingen voor het volgende zaalseizoen gepresenteerd. Tempo debuteert op het hoogste niveau, de Korfbal League. SDO (Kamerik) doet een stapje terug naar de overgangsklasse. Opvallend is dat vier regionale tweedeklassers zijn verdeeld over drie poules.

Voor het eerst in de clubhistorie prijkt de naam van Tempo tussen de tien beste korfbalclubs van Nederland. De Alphense equipe, komend seizoen onder leiding van Bodegraver Wouter Blok, neemt het op tegen regerend landskampioen Fortuna, PKC, DOS'46, Groen-Geel, DVO, Blauw-Wit, KZ, TOP en LDODK. De Korfbal League start op 9 november.

Het Kamerikse SDO/BlijWerkt wacht in de overgangsklasse C een derby met het Maarssense OVVO. De overige tegenstanders: KCR, Tweemaal Zes, Oranje Wit, Sporting Delta, Pernix en Meervogels.

Het Groene Hart telt vier clubs die uitkomen in de tweede klasse zaal, maar slechts twee van die clubs zijn aan elkaar gekoppeld. In 2F zijn Korbis (Waddinxveen) en Reeuwijk competitiegenoot. Verder nemen zij het op tegen ODO, Vitesse Barendrecht, Maassluis, Twist, Paal Centraal en WION. Het Mijdrechtse Atlantis ontmoet vanaf komend najaar in 2H Revival, ADOS, Exakwa, Helios, Apollo, Hellas'63 en Viking. In 2I neemt promovendus Vriendenschaar (Bodegraven) het op tegen Atlas, KVK, OZC, Nexus, Korbatjo, ONDO en Erasmus. De zaalcompetitie in de overgangsklasse en lager begint op 24 november.

Groene Hart