Volledig scherm
© ANP

Zoveel automobilisten kregen in jouw gemeente een boete voor bellen of appen

Er werden vorig jaar bijna 75 duizend appende of bellende automobilisten op de bon geslingerd door de politie. In Woerden werden de meeste boetes van het Groene Hart uitgedeeld: 152.

In Woerden is ook de grootste stijging ten opzichte van 2016 te zien: toen werden er nog maar 103,7 boetes uitgedeeld. In Nieuwkoop werden de minste boetes uitgedeeld: 14,9. Het gaat om het aantal boetes per 100 kilometer weg. Kijk hier hoeveel boetes er in jouw gemeente werden uitgedeeld: 

En dat leverde natuurlijk ook een aardig boetebedrag op, voor Woerden 114.350 euro. In Montfoort was dat het minst: 5840 euro. In heel Nederland werd er vorig jaar bijna 17 miljoen euro aan boetes uitgedeeld. Zoveel geld werd er in jouw gemeente aan boetes uitgedeeld: 

Het aantal boetes steeg vorig jaar met bijna een kwart ten opzichte van 2016. Politiewoordvoerder Wendy Gehrmann: ,,De handhaving op afleiding in het verkeer is een prioriteit voor de politie.' Zij geeft aan dat afleiding tijdens het rijden het risico op een ongeluk aanzienlijk vergroot. Zowel de politie als de politiek nemen verschillende maatregelen om telefoongebruik in het verkeer uit te bannen.