Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

‘Zuid-Hollandse kinderen drinken te weinig water’

Kinderen in Zuid-Holland drinken niet genoeg water. Hoewel kinderen kraanwater lekker vinden, blijft het drinken ervan toch achter. Dat blijkt uit een onderzoek van de drinkwaterbedrijven onder ruim 3.300 basisschoolleerlingen tussen de 4 en 12 jaar. Zeker buitenshuis blijft het drinken van kraanwater achter, is een van de conclusies van het onderzoek.

Drinkwaterbedrijf Oasen liet, samen met de andere drinkwaterbedrijven, het kraanwatergebruik van basisschoolleerlingen in Nederland onderzoeken in het kader van de Koningsspelen. Die Koningsspelen staan dit jaar namelijk in het teken van water drinken. 70 procent van de kinderen in Zuid-Holland gaven in dit onderzoek aan kraanwater lekker te vinden. Toch drinkt 80 procent van de bevraagde kinderen hooguit drie glazen op een dag. Het Voedingscentrum adviseert een hoeveelheid van 1 tot 1,5 liter per dag. Dat komt neer op ongeveer 8 glazen water.

De kinderen gaven ook aan dat ze kraanwater vooral thuis drinken, buitenshuis gebeurt dat minder. Ook in vergelijking met kinderen uit de rest van Nederland die deelnamen aan het onderzoek, drinken Zuid-Hollandse jongens en meisjes weinig op de sportclub (65 procent), op een dagje uit (38 procent) of tijdens het spelen bij vriendjes en vriendinnetjes (24 procent).

Groene Hart