De shell aan de Rijksstraatweg in Groningen
Volledig scherm
De shell aan de Rijksstraatweg in Groningen © Google Streetview

Actie Code Rood Groningen: Vier pompstations van Shell tijdelijk buiten gebruik

Door een actie van Code Rood waren de Shell-tankstations aan de Zonnelaan, Van Ketwich Verschuurlaan, Rijksstraatweg en Euvelgunnerweg in Groningen dinsdagochtend tijdelijk buiten gebruik. Vulslangen zaten met kettingen aan elkaar vast waardoor ze korte tijd niet te gebruiken waren.

De politie zou één persoon hebben aangehouden. Bij de actie waren in totaal drie of vier actievoerders betrokken. Code Rood Groningen strijdt tegen gaswinning en liet al meerdere keren van zich liet horen. Bij de tankstations werd afzetlint gebruikt met daarop het woord ‘crisisgebied’.

Het was dinsdagochtend, zo staat in een persbericht, de bedoeling om dinsdagochtend vijf Shell-tankstations in Groningen en Haren tijdelijk buiten werking te stellen. Bij één van de stations lukte dit niet helemaal.

Tankstation aan Europaweg is ‘gespaard’

Code Rood stelt dat het tankstation aan de Europaweg ‘gespaard’ is gebleven omdat deze al eerder doelwit was van de groep. De actie van dinsdag is bedoeld ter ondersteuning van een anderhalvemeterprotest dat plaatsvindt voor het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.

In samenwerking met indebuurt Groningen