Volledig scherm
Een eierbal. © Shutterstock

‘Als je naar FC Groningen gaat, eet je een eierbal; zo moet ‘t worden’

De eierbal maakte zondagmiddag zijn entree in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen. Als het aan Akie Sloots van horeca groothandel Sloots in Nieuw-Buinen ligt, is de eierbal in de kiosken van het stadion een blijvertje. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. 

Waar komt de introductie van de eierbal - volgens reputatie de enige oorspronkelijke Groninger snack - in het voetbalstadion ineens vandaan?

,,Bij de supportersvereniging en bij de fans bestond behoefte aan iets anders. Het schijnt dat bijna elke voetbalclub in Nederland een eigen snack heeft. Als je naar FC Twente gaat, dan weet je, daar hoort een broodje beenham bij.”

Zondag voor en tijdens de wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht hebt u de de eierbal geintroduceerd in het stadion. Hoe ging dat?

,,Super.”

Hoeveel eierballen zijn er doorgegaan?

,,Een leutje 900. Die hebben we niet allemaal verkocht. We hebben een aantal eierballen gepresenteerd aan de club, aan de supportersvereniging. We hadden promotiedames die stukjes eierbal onder het publiek uitdeelden. Er werd enthousiast gereageerd.”

De eierballen waren echter niet in het hele stadion te koop?

,,Dat klopt. We hebben de eierballen bij twee van de vier kiosken op de Piet Fransen-tribune verkocht en we stonden buiten het stadion te verkopen. Het ging hartstikke leuk.”

Was dit een eenmalige actie of het begin van een mooie traditie?

,,De club was enthousiast en wij ook. Dus wat ons betreft komt de eierbal in het hele stadion te koop bij de kiosken. Wanneer dat geregeld wordt, hangt nog af van de capaciteit in de kiosken. Als je straks naar FC Groningen gaat, dan eet je een eierbal. Zo moet ‘t worden.”

In samenwerking met indebuurt Groningen